En lille bid af Thailand

Man føler, at man får en lille bid af Thailand til trods for vinterkulden og sneen udenfor.

En lille bid af Thailand
Boonchoo ejer og driver den thailandske restaurant, der ligger i havneparken i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Når man træder indenfor hos Boonchoo i Den Blå Elefant, fornemmer man hurtigt den thailandske stemning. Boonchoo ejer og driver den thailandske restaurant, der ligger i havneparken i Kalundborg.

Boonchoo Rasmussen kommer oprindeligt fra Bangkok området, men har boet i Danmark siden 2003. I 2014 åbnede hun restaurant Bangkok, der ligger i Skibbrogade. Restauranten havde hun i fem år, men solgte den i 2019 til sin veninde. Boonchoo åbnede i stedet restaurant den Blå Elefant på havnen i Kalundborg lige ved Kalundborg Havnepark. Boonchoo har i øvrigt lige fået dansk statsborgerskab i går.

Et lille stykke Thailand

Når man træder ind i restauranten, dufter der af thailandsk mad, Buddha statuen er på plads, ligesom orkideblomsterne står side om side med elefantbillederne og billedet af den kongelige familie hænger på væggen. Musikken er ligeledes thailandsk, og man føler, at her får man en lille bid af Thailand til trods for vinterkulden og sneen udenfor.

Egentlig er Boonchoo uddannet pædagog, og vil nok altid være det i hjertet, men hun er også glad for sin restaurant, hvor hun håber, at folk fortsat vil mødes over god mad og skabe mere fællesskab. Der er mulighed for at spise frokost, aftensmad eller take away, og om sommeren kan man ligeledes sidde udenfor.

”Jeg vil rigtig gerne gøre noget mere ved terrassen, så gæsterne kan nyde udsigten ud over vandet og det gode vejr, men de spiser. Jeg ville gerne skabe en udendørs oase med thaistemning,” fortæller Boonchoo, og fortsætter: ”Om sommeren er det virkelig en god beliggenhed, men om vinteren er det lidt svært at ligge, hvor jeg gør.”

Projekt mad og fællesskab

Boonchoo startede, hvad hun kalder projekt Mad og Fællesskab, hvor målgruppen var at få de ensomme ud og spise frokost og på den måde få noget socialt med andre mennesker. Men det lykkedes ikke rigtig.

”Jeg ville så gerne, at der kunne komme nogle, der kunne finde hinanden, hygge sig og spise noget god mad sammen her hos mig. Derfor lavede jeg et projekt, hvor man kunne spise billigt frokost, men det viser sig, at det ikke er de ensomme, der kommer og spiser frokost. Det er de erhvervsdrivende, og de er jo også meget velkomne, men det andet projekt slog lidt fejl,” fortæller hun.

Ægte thailandsk mad med respekt for det danske

Boonchoo er vokset op med det gammeldags thaikøkken - med hjemmelavet økologisk mad med masser af krydderier. Men hun ved også, at danskere ikke alle er lige glade for stærk mad, så hun tilpasser sin mad med færre krydderier, hvis det kræves.

Nogle vil gerne have thaimad på samme måde, som thailændere spiser det, men mange danskere synes, at det er for stærkt, men så kan jeg tilpasse det. For mig er det vigtigt, at jeg laver mad, som mine gæster kan lide. Men jeg vil også gerne vise dem lidt af min thaikultur, når de kommer i restauranten, og derfor har jeg en masse ting her, som er typisk thai. Jeg er også nødt til at bringe lidt af Thailand til Danmark for ikke at savne det for meget. Jeg er både dansk og thai, og heldigvis kan jeg tage lidt af min kultur med mig til Danmark uden problemer,” fortæller Boonchoo.

Boonchoo har ansat seks unge mennesker i restauranten, hvoraf de tre bliver trænet op i køkkenet også. Derudover er der ansat en i fleksjob. Selskaber er i øvrigt også muligt at holde i restaurant Den Blå Elefant, der ligger i lokalerne, hvor Kalundborgegnens Erhvervsråd tidligere havde til huse. Der er åbent alle dage fra kl. 12-21 på nær tirsdag, hvor der er helt lukket.

Del