En hel dag med fokus på naturen på Røsnæs

Der vil være guidede ture under kyndig vejledning med fokus på naturen og dens planter og dyr.

En hel dag med fokus på naturen på Røsnæs
Redekasser: Jægerne hjælper med at lave fuglekasser, som børnene tager med hjem. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Dagen starter med fanfarer på jagthorn som blæser et honnør for flaget. Og ellers bliver det en dag i naturens tegn med mange spændende oplevelser - på spidsen af Røsnæs.

Igen i år er kalundborgafdelingerne af de tre grønne foreninger Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Jægerforbund og Dansk Ornitologisk Forening gået sammen med naturskolen på Røsnæs om at opretholde traditionen om Røsnæs Naturdag.

På pladsen ved Naturskolen i et af Danmarks smukkeste og mest spændende naturområder på spidsen af Røsnæs bliver der på søndag d. 9. juni oplevelser for hele familien fra klokken 10 til klokken 15.

Herfra udgår de guidede ture under kyndig vejledning med fokus på naturen og dens planter og dyr, bl. a. fugle og mus. Her er der også mulighed for at snakke med nogen, der ved en masse om naturen.

På mange tidligere naturdage har det været en stor succes selv at finde små dyr, fx mange forskellige slags mariehøns og andre biller, edderkopper, vandsalamandre, snegle, frøer og sågar en snog, og derefter få fortalt om dem af en kyndig zoolog. Den mulighed er der også i år.

For nogle kan de være en spædende udfordring at få afprøvet sin viden om naturen på posterne på en natursti med et diplom som præmie. Eller teste sin færdighed i at skyde med lasergevær efter lerduer. Og endelig kan man gå hjem med en fuglekasse, som man selv har bygget.

Klokken 10 åbnes dagen med fanfarer på jagthorn, og derefter går det slag i slag med opvisninger af jagthunde og schweisshunde.  Bliver man sulten, kan man bage sine egne pandekager over bål med hjælp af FDF’er fra Røsnæs.

Del