En halv million kr. i støtte til surfsø

Det overordnede, langsigtede mål er at bidrage til Kalundborg Kommunes arbejde med strategi for det gode ungeliv i landdistrikter

En halv million kr. i støtte til surfsø Surfsøen i Bregninge har modtaget godt en halv million kr. i støtte. Foto: Surfsøen

Af Jens Nielsen

16 sjællandske projekter får i dag positivt svar på deres ansøgninger om støtte fra Landdistriktspuljen. I Kalundborg Kommune er der støtte til Surfsøen i Bregninge.

Landdistriktspuljen havde den 22. september 2021 frist for ansøgninger om støtte til forsøgsprojekter, projekter på de små øer og projekter rettet mod lokale frivillige aktører i landdistrikterne. Bolig- og Planstyrelsen modtog i alt 101 ansøgninger med et samlet ansøgningsbeløb på i alt 31,5 mio. kr., oplyser Indenrigs- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Projekterne er bl.a. beliggende i Kalundborg Kommune, Lejre Kommune og på Omø. Tilsammen modtager de 16 sjællandske projekter ca. 4,2 mio. kr. i støtte, der kan skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne og til lokale initiativer på de danske småøer.

Surfsøen, som er beliggende ved Amfiscenen i Bregninge modtager 529.002 kr. i støtte, og projektets formål er at bruge surfsøen i den tidligere grusgrav som platform for ungefællesskaber og strategisk stedsudvikling omkring vandsport og naturaktiviteter.

Det overordnede, langsigtede mål er at bidrage til Kalundborg Kommunes arbejde med strategi for det gode ungeliv i landdistrikter.

Projektets aktiviteter består blandt andet af forsøgsevents og aktiviteter målrettet børn og unge, herunder unge i sårbare livssituationer og en national konkurrencedag for juniorer i wakeboard og SUP.

Del