En grundig researchet røverhistorie

Safari fra Helvede er en bog og et foredrag, som fortæller om 30 sønderjyder, der forklædt som danske sømænd i Det tyske Kejserriges tjeneste under 1. Verdenskrig blev sendt på en hemmelig mission.

En grundig researchet røverhistorie
Tom Buk Swienty besøger Kalundborg. Foto: Morten Holtum

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

LOF Nordvestsjælland og Kalundborg Biblioteker inviterer Tom Buk-Swienty indenfor til et foredrag om Safari fra Helvede – en fortælling om 30 sønderjyder, der kom på lidt af en rejse.

Torsdag den 23. marts vil man have mulighed for at opleve Tom Buk-Swienty, når han på sin nærværende og underholdende facon levendegør en utrolig røverhistorie med rod i et stykke grundigt researchet verdenshistorie. Safari fra Helvede er en bog og et foredrag, som fortæller om 30 sønderjyder, der forklædt som danske sømænd i Det tyske Kejserriges tjeneste under 1. Verdenskrig blev sendt på en hemmelig mission til kolonien Tysk Østafrika i Tanzania.

Tom Buk-Swienty vil supplere sit foredrag med fotografier, der bringer publikum helt tæt på de dramatiske begivenheder. Derudover vil han berette om sine egne mange ophold i Tanzania i forbindelse med den research og det skrivearbejde, som ligger til grund for ”Safari fra Helvede”.

Kunne man tænke sig at deltage i foredraget, kan billetterne købes hos LOF Nordvestsjælland via deres hjemmeside www.lof.dk/nordvestsjaelland. Derudover kan billetterne også skaffes via Bibliotekets hjemmeside www.kalundborgbib.dk/ under ”Det sker” eller hos personalet i biblioteksafdelingernes betjente åbningstid.

Foredraget foregår den 23. marts kl. 19 – 21 i Kalundborg Hallernes mødelokale 4, hvor der er indgang fra Torvet ved Indgang D. Arrangementet sker i samarbejde med LOF Nordvestsjælland og Kalundborg Biblioteker.

Del