En god krammer fra Gud

”Jeg håber, at ved at tale et lidt mere forståeligt hverdagssprog så bliver budskabet lidt mere spiseligt og knapt så stift,” fortæller Lenette Darling,

En god krammer fra Gud
Sognepræst Lenette Darling inviterede alle børn op foran alteret til søndagens familiegudstjeneste. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Årby Kirke havde søndag formiddag inviteret børn og voksne til familiegudstjeneste, hvor budskabet var sat ned i børnehøjde, mere spiseligt og knapt så stift.

Mange familier med børn var søndag mødt op i Årby Kirke for at være med til en familiegudstjeneste, hvor der var fokus på påsken i kirken. Familiegudstjenesterne i Årby Kirke gennemføres flere gange i løbet af året og med god tilslutning.

Sognepræst Lenette Darling tog imod de mange børn i døren og det var tydeligt, at hun kendte de fleste.

”Jeg håber, at ved at tale et lidt mere forståeligt hverdagssprog så bliver budskabet lidt mere spiseligt og knapt så stift,” fortæller Lenette Darling, og fortsætter,

”I dag er første fortælling om Jesus som kommer til Jerusalem på æselryg og den anden fortælling er mere omkring hele påsken, hvad er det som sker skærtorsdag og hvad er det for et måltid man skal spise bagefter og hvad sker der langfredag. I øvrigt indgår der også et æsel i fortællingen.”

Og lige netop æslet var et sjovt og anderledes indslag. Det vakse æsel, i øvrigt sognepræstens datter Marie  som var klædt ud, slog vejrmøller frem og tilbage gennem kirken.

Midt i fortællingen om Jesus og påsken kaldte Lenette Darling alle børnene op foran alteret hvor de bl.a. fik fortællingen om hvordan Jesus skulle spise det sidste måltid og om hvordan det er at have gode og knapt så gode venner.

”Ham Pontius Pilatus, ham vi snakkede om før, det var ham der bestemte, lidt ligesom statsministeren, vores Mette Frederiksen, så var han deres Mette Frederiksen,” forklarede Lenette Darling, så både børn og voksne kunne forstå det.

Også de salmer, der blev sunget, var sat ned i børnehøjde, fx 'Mariehønen vågner' og påske sangen var på melodien ’Tornerose var et vakkert barn’.

En god krammer fra Gud

Som sidste del af gudstjenesten velsignede Lenette Darling de mange fremmødte og sagde lige inden: ”Nu skal I alle sammen rejse jer op igen for nu skal I have sådan en god krammer fra Gud.”

Efter den stemningsfulde gudstjeneste helt nede i børnehøjde blev alle børn og voksne inviteret til skattejagt i præstens have.

Del