En fuldstændig-fantastisk-familiedag

Man kunne selv ”pode” en plade med sit håndaftryk – før og efter afspritning, ligesom der var ”heksebryg”, ”troldetis” og det klassiske eksplosions-show med cola og mentos.   ​

En fuldstændig-fantastisk-familiedag
Novozymes havde søndag inviteret til familiedag på sitet i Kalundborg. Foto: Sarah-Simone Bruun

Søndag havde Novozymes inviteret til familiedag på Site Kalundborg. Alle medarbejdere hos Novozymes Kalundborg var inviteret, sammen med deres nærmeste familie, til at få en fornemmelse af hvad enzymer og mikrober egentlig er, hvor man benytter dem i hverdagen og hvad de mange medarbejdere så rent faktisk alle sammen laver hver dag.

Der var masser af aktiviteter for både store og små – og solen skinnede fra en skyfri himmel over Kalundborg, imens store dele af det resterende Danmark have skybrud. 

Udover at se og opleve produkternes flow-veje, processer og en masse blankpoleret stål var der mulighed for at komme op på det største massive punkt på siten; nemlig granuleringstårnet, som er højt nok til at huse den oprindelige del af Rundetårn – og også til at give både sug i maven og en fabelagtig udsigt over både sitet og byen.

På laboratoriet var næsten 30 rundvisere og guider klar til at præsentere en verden i farver lavet af mikroskopiske bakterier og svampe. Man kunne også selv ”pode” en plade med sit håndaftryk – før og efter afspritning, ligesom der var ”heksebryg”, ”troldetis” og det klassiske eksplosions-show med cola og mentos.   ​

Det er snart mange år siden Novozymes sidst havde dørene åbne for medarbejdernes familier, så det var et ledelsesinitiativ der blev budt velkommen og bakket op af op mod 750 besøgende, i stort set alle aldre.

Vice President i EMA Operations, Jesper Haugaard, var sammen med mange andre fra ledelsen til stede hele dagen for at hilse på medarbejdere, familier og forklare i så almindelige termer, som man nu kan, hvad de alsidige enzymer kan:

Dagen har været fuld af smil fra alle. Det var en stor fornøjelse at opleve hvor stolte medarbejdere vi har og høre dem fortælle deres familier om biotek og deres spændende arbejde i dagligdagen. Alt fra helt små børn til pensionister har suget viden til sig – og jeg er ikke i tvivl om at der blandt de besøgende børn og unge er mulige fremtidige medarbejdere til vores stolte formål,” fortæller Jesper Haugaard. 

Steen Skærbæk, Senior Director i Produktionen i Kalundborg, er enig:
Det var intet mindre end en fantastisk dag, som var arrangeret af medarbejderne selv, som i fællesskab, og på tværs af funktioner og afdelinger, havde lagt timevis af arbejde i at gøre dagen til en succes. Det gør mig stolt, at vores medarbejdere er så stolte af vores fælles virksomhed, at vi kan lave et event som dette drevet af medarbejderne selv. 

Alle familier tog hjem med en stor, tung goodiebag bestående af både gaver og diverse vareprøver indeholdende enzymer.

Pernille Hartmann Labusz, Site Management Coordinator hos Novozymes og i den overordnede planlægningsgruppe for Familedagen, er glad for de mange positive tilbagemeldinger: ”Det har været en stor fornøjelse at se så mange glade og taknemmelige medarbejdere samlet. Som en begejstret medarbejder sagde: ”Det har været en FFF- dag, Fuldstændig-fantastisk-familiedag”. Så føler man virkelig det store sammenhold vi har i familien-Novozymes.”

Del