Én forkert beslutning ændrede alt

Han var dygtig, anerkendt og respekteret – og specielt udvalgt til uddannelse hos FBI.

Én forkert beslutning ændrede alt Fuglede Forsamlingshus får, den 26. september, besøg af René Dahl Andersen, der holder foredraget ”Hærdet”.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Han var en af Politiets Wonder Boys. Han var dygtig, anerkendt og respekteret – og specielt udvalgt til uddannelse hos FBI. Én forkert beslutning ændrede imidlertid alt.

Fuglede Forsamlingshus får, den 26. september, besøg af René Dahl Andersen, der holder foredraget ”Hærdet”.

“Hærdet” er historien om René Dahl Andersen, der som ung og ideologisk politibetjent fra Nordjylland kommer til København med en drøm om at komme ind i Københavns Politis Uropatrulje. Med talent, ambitioner, mod og en unik evne til at skabe relationer til kriminelle og kolleger og levere resultater, gør han lynkarriere, og bliver hurtigt én af Politiets bedste på sit felt. Senere headhuntes han direkte af PET med efterfølgende specialuddannelse hos FBI i USA – for siden igen at blive sendt på farlige og tophemmelige missioner i udlandet som undercover agent.

René Dahl Andersen bliver en “naturlig” del af den barske og kyniske kriminelle underverden – ikke kun i Danmark, men også i udlandet. Et farligt liv, der flere gange kunne have kostet ham livet. Han har “arbejdet” og lavet aftaler med nogle af de mest hardcore kriminelle – nogle med politiledelsens velsignelse og rettens samtykke – andre kun med kollegaers opbakning og eget moralske kompas som rettesnor. En potentiel glidebane af format, der for René Dahl Andersen i en blanding af naivitet, magtesløshed og storhedsvanvid resulterer i sit livs dumhed – med uoverskuelige konsekvenser til følge.

“Hærdet” er en barsk historie fra en barsk verden, som kun meget få kender til. Om infiltrering af hårde kriminelle miljøer, og arbejdet som undercover agent på farlige missioner. Udover et spændende kig ind i en fascinerende underverden, stiller foredraget “Hærdet” også det fundamentale spørgsmål? Kan et samfund med dets politi tillade at bryde loven – for at opretholde selvsamme bedst muligt? Helliger målet midlet?

Billetter til foredraget mandag den 26. september kl. 19, KLIK HER. Foredraget er arrangeret af Fuglede Forsamlingshus med støtte fra Projekt Liv i Forsamlingshusene.

Del