En donation til kvindekrisecentret

Nogle af de fine paletter fra børnenes hånd. Pengene for paletterne går til Kvindekrisecentret i Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Børnene i Kalundborg Kommunes daginstitutioner har fået frit spil til at udfolde deres kunstneriske evner i en malekonkurrence, som Børnehaven Svalereden i Høng vandt. Det er nu blevet besluttet, at virksomheden der køber alle paletterne, skal give et beløb til Kvindekrisecentret i Kalundborg. 

I forbindelse med Lundbye Kunstfestival blev der lanceret en malekonkurrence for alle kommunens børnehaver. Det er borgerne og forældrene i Kalundborg Kommune, som har stemt på de flotteste paletter. De sidste stemmesedler blev indsamlet den 15. august, hvorefter  VoresKalundborg trak den heldige vinder. Citychef Svend-Erik Kristensen løfter nu sløret for de fremtidige planer, som går ud på at finde en virksomhed, der kan have plads til alle 250 malepaletter. Virksomheden skal donere et beløb for at få alle paletterne hængt op, hvilket VoresKalundborg vil donere videre til Kvindekrisecentret i Kalundborg. Kvindekrisecentret er et tilbud til kvinder og deres børn, der har været udsat for vold eller trusler.

”Så det bliver en ganske lokal aktivitet, vi laver her, men hvor vi går ind og gavner via den virksomhed, der køber paletterne,” siger Svend-Erik Kristensen.

Vision om nærhed

Kalundborg Kommune har en vision om at skabe nærhed og sammenhæng i samfundet, som skal gøre kommunen til et godt sted at bo for alle. I den forbindelse forsøgte kommunen, i samarbejde med VoresKalundborg, at vække den yngre generations interesse for kunst og historie med malekonkurrencen, som havde til formål at styrke generationens tilhørsforhold til den lokale historie.

Tanken bag kunstfestivalen

Tanken bag kunstfestivalen er at knytte guldaldermaleren Johan Thomas Lundbye tættere til Kalundborg og den egn, som han ofte vendte tilbage til, og hvor han fandt motiverne til nogle af sine billeder. J. Th. Lundbye var en dansk kunstmaler, der voksede op i Kalundborg by, og var blandt den nye generation af malere, der beskæftigede sig med beskedne sjællandske motiver.

Del