En anderledes netværksaften

”Vi ved, at vi kommer til at mangle kloge hænder og hoveder i fremtiden. Især i Kalundborg. Derfor vil vi starte et lærlinge netværk op."

En anderledes netværksaften Onsdag den 12. oktober står Kalundborgegnens Erhvervsråd bag et arrangement i Kino Den Blå Engel hvor bl.a. Heino Hansen kigger forbi for at underholde.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Onsdag den 12. oktober strå Kalundborgegnens Erhvervsråd bag et arrangement i Kino Den Blå Engel, hvor lokale virksomheder samt lærlinge og elever er inviteret til en aften med netværk og gode oplevelser, da erhvervsrådet mener, at netværk og gode oplevelser netop er, hvad der skal til for, at få de unge til at blive i Kalundborg.

”Hvis vi skal have flere lærlinge og elever i fremtiden, har vi brug for din virksomhed og dine lærlinge,” sådan lyder ordene fra Kalundborgegnens Erhvervsråd i forbindelse med, at de har arrangeret en hyggelig aften for virksomheder og lærlinge/elever i Kino Den Blå Engel, fordi man vil starte et lærlingenetværk op.

”Vi ved, at vi kommer til at mangle kloge hænder og hoveder i fremtiden. Især i Kalundborg. Derfor vil vi starte et lærlinge netværk op. Vi vil samle lærlinge og elever på tværs af fag og virksomheder 3-4 gange om året til noget sjovt, noget lærerigt og ikke mindst til noget hyggeligt og socialt. Idéen med det hele er, at holde så godt fast som muligt på de hænder og kloge hoveder, vi allerede har. De skal helst have skabt sig et solidt netværk, og have haft en masse gode oplevelser i Kalundborg, når de engang er færdige med deres uddannelse. På den måde har de måske mere lyst til at blive i området – til gavn for os alle,” fortæller Jens Lerager, erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Derfor inviterer erhvervsrådet virksomhederne i Kalundborg til at være vært for egne lærlinge og elever til en sjov og hyggelig aften i Kino Den Blå Engel, hvor bl.a. Heino Hansen kigger forbi for at underholde.

”Vi begynder uden lærlinge og eleverne. Vi præsenterer tankerne bag netværket og et forslag til form og indhold. Alle de lærling- og elevansvarlige giver input og fortæller os, hvad vi skal lave om for, at få det til at virke, så godt som muligt. En time senere inviterer vi lærlinge og elever ind til, hvad vi tror, bliver en ret fantastisk aften,” siger Jens Lerager, og fortsætter: ”En af de ting, der kan være en udfordring, når man er elev eller lærling, er netværket. Når man fx går i gymnasiet, er man en del af en klasse, og dermed en del af et netværk helt automatisk. Man går til sociale ting sammen, herunder fester osv. Men det har man ikke nødvendigvis med andre uddannelser. Vi vil gerne vise, at Kalundborg er fed at være i, når man kommer som ung og går i lære et sted, måske endda kommer udefra. Derfor vil vi fremadrettet lave forskelige arrangementer, der er socialt orienteret. Ligesom vi også skal have overbevist nogle mestre om, at det er en god ide at være med.”

I løbet af aftenen vil der udover, at Heino Hansen underholder også være debat og dialog samt spisning og selvfølgelig netværk. Deltagelse er gratis, men i forhold til forplejning, er det vigtigt for erhvervsrådet at vide, hvor mange, der deltager.

Se mere om arrangementet - klik her

Del