En af landets ældste idrætsforeninger

Det er mange år siden, at skytteafdelingen er nedlagt, i dag er det håndbold, volleyball, bordtennis, badminton og oldboys fodbold, som tilbydes klubbens 220 medlemmer.

En af landets ældste idrætsforeninger De mange gamle billeder og udklip blev studeret flittigt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Aarby gymnastik og idrætsforening (AAGIF) er fyldt 150 år tilbage i 2020, men grundet coronapandemien var fejringen udsat til i dag lørdag ved Årby Fritidscenter, hvor gæster og medlemmer fik et kig tilbage i historiebogen.

Med 152 år på bagen er Aarby gymnastik og idrætsforening (AAGIF) en af landets ældste idrætsforeninger.

Foreningen startede, som de fleste andre gamle idrætsforeninger i Danmark, som en skytteforening.

”Førstkommende søndag den 13de februar, eftermiddag kl. 3, afholdes et møde, skyttesagen vedrørende, hos gaardmand Niels Frederik Bager i Melby. Enhver, som havde paategnet dem paa listen, samt andre i sognet, som maatte interessere sig for samme og maaskee endnu ville paategne dem, anmodes herved om at møde,” stod der i en annonce d. 13. februar 1870 og det var starten på Aarby gymnastik og idrætsforening.

Det er mange år siden, at skytteafdelingen er nedlagt, i dag er det håndbold, volleyball, bordtennis, badminton og oldboys fodbold, som tilbydes klubbens 220 medlemmer.

”Jeg er selv barnefødt i området, har gået på Årby Skole og har spillet fodbold her siden 1999, og det er dejligt, at der altid er nogen som har taget en tørn mens vi andre kunne dyrke sport og hygge os,” sagde Filip Svend Nielsen, formand for Aarby gymnastik og idrætsforening, i sin tale til de fremmødte gæster og medlemmer, og fortsatte,

Der skal lyde en tak til de mange ildsjæle som er i de forskellige udvalg, det er dem som kommer med de gode historier, og vi skal hele tiden være på jagt efter den næste ildsjæl, det er dem som gør, at vores klub har eksisteret i over 150 år.”

Filip Svend Nielsen er i øvrigt klubbens formand nr. 45 i de 152 år den har eksisteret.

Jubilæumsdagens hovedattraktionen var en opvisnings fodboldkamp mellem AAGIFs gamle serie 2 fra 1990'erne imod AAGIFs serie 3 oprykkere fra 2018.

Jubilæumsdagen blev fejret med gratis slush ice og popcorn til børn, pølser fra pølsevognen og så ellers hygge og snak om gamle dage, især de mange gamle billeder og udklip blev flittigt studeret og omtalt.

Del