En af de store damer anløb Kalundborg Havn

Krydstogtskibet AIDAnova anløb fredag Ny Vesthavn i Kalundborg, og den unge dame fyldte lidt i landskabet med sine 337 meter.

En af de store damer anløb Kalundborg Havn
Da skibet fredag formiddag anløb Kalundborg Ny Vesthavn var der 3.900 passagerer ombord på det store skib. Fotos: Rene Lind.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Fredag formiddag anløb det 337 meter lange og 42 meter brede krydstogtskib AIDAnova Kalundborg Ny Vesthavn, og det fyldte lidt i landskabet. Alle stod klar på kajen til, at tage imod de mange krydstogtgæster.

Det store krydstogtskib AIDAnova kan rumme op til 5.228 passagerer og cirka 1.600 besætningsmedlemmer. Da skibet fredag formiddag anløb Kalundborg Ny Vesthavn var der 3.900 passagerer ombord på det store skib. Derudover ca. 1.300 besætningsmedlemmer.

AIDAnova har hjemme i Tyskland, og kommer netop fra Oslo efter en tur rundt i de norske fjorde. Omkring 3.100 passagerer valgte at blive i lokalområdet, da kun 10 busser var booket til at køre turen til København. Endvidere er der fire busser, der kører ture i lokalområdet og otte shuttlebusser, der kører til Højbyen, hvor gæsterne selv kan fortsætte ind i gågaden eller, hvor de nu skulle få lyst til at gå på opdagelse. Der er netop mulighed for at opleve vingården på Røsnæs, eller at komme en tur op i fyret på spidsen.

”De har været rundt i de norske fjorde, og skal nu videre til Kiel i aften. De sejler herfra igen kl. 20, hvor vi har sørget for musik lige som nu, for at det skal være lidt festligt,” fortæller Bent Rasmussen, direktør for Kalundborg Havn

Global Port Holding er samarbejdspartner til Kalundborg Havn, og var således også repræsenteret på Ny Vesthavn fredag, da det store krydstogtskib lagde til kaj.

”Det er første gang for os her, og vi har glædet os meget.Vi fik aftalen i stand slut 2021, og det er en meget vigtig dag for os i dag. Vi håber selvfølgelig, at alle krydstogtgæsterne er glade for vores valg. Vi tror selv på Kalundborg Havn, som den nye ”homeport” for Global Port Holding, og derfor bygger vi også en ny terminal, der skal stå klar i 2024,” fortæller regionsdirektør, Javier Rodriguez Sanchez fra Global Port Holding i Spanien, og fortsætter: ”Vi vil øge besøgene til Kalundborg, da byen ligger strategisk godt i forhold til mange krydstogtskibes ruter. Vi tror på Kalundborg som en konkurrent til København. ”

Del