En af de mest almindelige folkesygdomme, lavt stofskifte

Fra succesfuld karrierekvinde til at blive tyk, træt og glemsom, på grund af en af de mest almindelige folkesygdomme, lavt stofskifte.

En af de mest almindelige folkesygdomme, lavt stofskifte
Det har haft stor betydning for Helle Sydendal, at hun omsider har fået den rette behandling for lavt stofskifte. Pressefoto

Af Jens Nielsen

Forfatter og journalist, Helle Sydendal, er født og opvokset i Jerslev, så hun er næsten på hjemmebane, når hun den 14. marts klokken 19 til 21 i Ubby Bibliotek og Forsamlingshus giver et indblik i diagnosen ”lavt stofskifte”.

Man får historien om, hvordan Helle Sydendal gik fra at være en aktiv, succesfuld karrierekvinde til at blive tyk, træt og glemsom, på grund af en af de mest almindelige folkesygdomme, lavt stofskifte.

Hun fortæller om kampen med lægerne for at få en virkningsfuld behandling, og om at få livet tilbage og blive frisk, kvik og glad igen.

Foredraget er utroligt populært, faktisk er det tredje gang Helle Sydendal besøger Ubby og der er kun et begrænset antal billetter, så det er med at være hurtig.

Tusindvis af mennesker oplever med alderen, at de tager på, at de bliver glemsomme, at de let bliver udmattede, og at de sover meget. Ofte opfatter de det som en naturlig følge af at blive ældre, men det er bestemt ikke sikkert, at det er alderen alene, der trykker.

Ifølge Helle Sydendal går 500.000 mennesker går nemlig rundt med sygdommen ”lavt stofskifte” - mange uden at vide det - en tilstand, der kan give alle de førnævnte symptomer og mange flere. Mange mennesker, der af lægerene diagnosticeres med alt fra depression til demens eller har problemer med at få børn, har i virkeligheden ”bare” lavt stofskifte – og det kan faktisk behandles.

Med udgangspunkt i sin egen og en række andre kvinder og mænds historie fortæller Helle Sydendal om lavt stofskifte og om mulighederne for at opnå et helt normalt liv på trods af sygdommen.

  • Hun fortæller om overvægt trods sult og motion– og om at smide kiloene igen.
  • Om at miste sine intellektuelle evner – og om at genvinde dem.
  • Om ufattelig træthed – og om at få energien igen.
  • Om hvordan man får den rigtige diagnose – og den rigtige behandling. Lavt stofskifte er nemlig både en sygdom, der overses og i andre tilfælde underbehandles af danske læger.

Billetter, Klik her 

Arrangementet er et samarbejde mellem LIV i Forsamlingshusene og Ubby Bibliotek og Forsamlingshus.

Del