Elevråd bruger penge på at forskønne gamle toiletter på skole

”Toiletterne er nedslidte og ulækre. Vi har ikke penge til at renovere dem, men vi kan forskønne dem. Egentlig var det jo kommunen, der burde sørge for det, men nu gør vi det, for alle er enige om, at det er, hvad der er værst på skolen”

Elevråd bruger penge på at forskønne gamle toiletter på skole
Elevrådet på Nyrupskolen har tjent 29.000 kr. i skoldeboden, og knap 20.000 kr. går til at forskønne toiletterne på skolen. Fra højre: Arielle Sendegeya og Jehan Sani Ibrahim, der begge går i 9.klasse og er en del af elevrådet på skolen. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Elevrådet på Nyrupskolen har tjent 29.000 kr. i skoldeboden, og knap 20.000 kr. går til at forskønne toiletterne på skolen, da toiletterne gennem mange år har været det, som mange elever er mest utilfredse med på skolen.

De sidste to år har elevrådet på Nyrupskolen stået for skoleboden, og her har de i 2022 og 2023 tjent 29.000 kr. De 19.000 kr. skal gå til at forskønne skolens toiletter, der - ifølge både lærere og elever - i den grad trænger til en opgradering.

”Toiletterne har i alle årene været det, flest elever gerne vil lave om. Vi har båse, hvor man kan se ind, både, der ikke kan låses ordentligt, eller hvor man kan få låsen op, og der er åbent forneden ind til båsene. Det er ikke særlig trygt, og mange elever går slet ikke på toilet på skolen pga. det,” fortæller Arielle Sendegeya og Jehan Sani Ibrahim, der begge går i 9.klasse og er en del af elevrådet på skolen.

Små som store holder sig hellere

De to fortæller også, at det ikke kun er de store, der har de problemer, også de yngre elever bryder sig ikke om toiletterne på skolen.

”Det skaber usikkerhed, at man kan kigge ind, ikke kan låse ordentligt, og vi har fået at vide, de små heller ikke vil gå på toilet på skolen, mange holder sig til de kommer hjem,” siger de to piger.

Elevrådet kan mærke, at beslutningen om at forskønne toiletterne er blevet taget godt imod af alle eleverne, men det er også noget, der er blevet nævnt til hvert elevrådsmøde fra de forskellige klasser. Man har derfor diskuteret det på mange elevrådsmøder, deraf også, at eleverne skal være bedre til hygiejne, da mange smider toiletpapir på gulvene, smider det vådt op på væggene og ikke tørrer op efter sig.

”Det problem skal vi også have styr på, men sådan er det nok desværre på mange skoler. Det er jo noget, man skal lære hjemmefra – altså at rydde op og gøre rent efter sig,” slutter de to piger af med at sige.

Trænger til renovering, men det er der ikke penge til

Linette Møller, der er viceskoleleder, er enig med eleverne i, at toiletterne trænger til en renovering, men det er der ikke penge til.

”Toiletterne er nedslidte og ulækre. Vi har ikke penge til at renovere dem, men vi kan forskønne dem. Vi vil gerne have båsene lavet om, have ordentlige låse på båsene og malet. Egentlig var det jo kommunen, der burde sørge for det, men nu gør vi det, for alle er enige om, at det er, hvad der er værst på skolen,” fortæller hun.

De sidste 10.000 kr. fra skoleboden blev doneret til Red Barnet, som onsdag var ude for at modtage checken på skolen.

Del