Elever støtter op om World Cleanup Day

På lørdag kan du også deltage i affaldsindsamlingen

Elever støtter op om World Cleanup Day Eleverne fra 8X på Høng Skole har været ude og samle affald i Høng by. Privatfoto

Af Gitte Korsgaard og Jens Nielsen gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 18. september 2021 er der World Cleanup Day, hvor verdens befolkning fælles, men hver for sig samler affald. I den forbindelse har eleverne på Høng Skole valgt at samle affald i hele denne uge.

I uge 37 samler eleverne på Høng Skole affald i forbindelse med, at det er World Cleanup Day lørdag den 18. september. Klasserne bestemmer selv, hvornår og hvor længe, de vil samle affald, hver en lille indsats betyder noget. 

"Bl.a. har 8X været ude og samle affald i en lektion, og de var super gode! De gik rundt i byen, og de fandt bl.a. slikpapir, dåser, McDonalds bæger, chipsposer, staniol, sodavandsflasker, müslibarpapir, brødposer, cigaretpakker, cigaretskodder, juicekarton og ispapir. Grundskolen vil også samle affald i ugens løb," oplyser Jeanette Christiansen, der er inklusionspædagog på Høng Skole.Sidste år deltog flere end 11 mio. mennesker fra 166 lande, hvilket gjorde dagen til verdens største civile begivenhed. Tilsammen blev der samlet 280.000 tons affald. I Danmark er det 4. år, at verdens største civile aktion finder sted, og det er ligeledes 4. år, at Høng Skole deltager.

Ydermere er der affaldsindsamling på selve World Cleanup Day den 18. september  kl. 10-12 for alle borgere i Høng.

”Vi kan gøre en forskel - for hver plastikpose der bliver ryddet op, fjernes der ca. 20 gr. plastik fra vores dyrebare natur. Det lyder måske ikke af meget, men hvis 5% af den danske befolkning fjerner blot én plastikpose hver, så fjerner vi allerede 5,7 tons plastaffald fra naturen,” siger Jeanette Christiansen.

Hvis du har lyst til at joine affaldsindsamlingen i Høng, så mødes alle kl. 10 på Høng Skole, gl. side, i skolegården ved flagstangen. Her kan man få udleveret affaldsposer og handsker. Kl. 12 mødes affaldsindsamlerne igen, hvor der serveres kaffe og lidt snacks. 

Høng Konditorbageren har desuden doneret en stor kagemand til de frivillige affaldsindsamlere, som deltager i World Cleanup Day på lørdag fra kl. 10-12. 

Del