Elever fra specialskole var med til at opklare tyveri

Den lokale betjent har gennemgået videoovervågningen hvor han med det samme kunne genkende gerningsmanden, som er en gammel kending af politiet.

Elever fra specialskole var med til at opklare tyveri
Troels fra lokalpolitiet i Kalundborg mødte op på Specialskolen Sigrid Undset og viste eleverne hvordan man opklarer et tyveri. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Eleverne fra U2 på Specialskolen Sigrid Undset i Kalundborg fandt en række tyvekoster på skolen. Eleverne var selv med til at opklare tyveriet sammen med en lokalbetjent fra politiet i Kalundborg.

Forleden morgen da eleverne i U2 på Specialskolen Sigrid Undset mødte i skole fandt de en række effekter, bl.a. smykker og en smadret sparegris, på skolens område. Effekter som kunne ligne noget fra et tyveri. De kontaktede derfor en lærer som så tog kontakt til lokalpolitiet i Kalundborg.

”Eleverne gjorde det helt rigtigt ved at kontakte en lærer da de fandt effekterne fra tyveriet. Vi kontaktede med det samme politiet som sendte Troels, en af de lokale betjente, og eleverne var med til at sikre beviserne og se billeder fra overvågningskameraet igennem sammen med betjenten,” fortæller de to lærere, Pernille Hansen og Camilla Frisk.

Den lokale betjent har gennemgået videoovervågningen hvor han med det samme kunne genkende gerningsmanden, som er en gammel kending af politiet, som havde begået tyveriet et sted i Kalundborg og så efterfølgende tømt en taske og smadret en sparegris på skolens område.

Lokalbetjenten Troels har besøgt skolen og her forklaret og vist eleverne hvordan han opklarer sådan et tyveri, bl.a. ved hjælp af fingeraftryk.

”Lokalbetjenten har også fundet frem til ejeren af tyvekosterne som blev glad for at få sine ting tilbage, og så har han takket os i U2 for at gøre det rigtige og for at være med til at opklare tyveriet,” fortæller klassens to lærere.

Specialskolen Sigrid Undset er meget glade for at Troels fra lokalpolitiet ville tage sig tid til at komme og lade eleverne hjælpe med lidt politiarbejde.

Del