Elektrikerlærling vandt mesterskab

For alle tre lærlinge handlede skolemesterskabet selvfølgelig om at vinde, men også at vise familie, faglærere og mestre, hvor meget de har lært og hvor stolte de er over deres fag.

Elektrikerlærling vandt mesterskab Elektrikerlærling Frederik Hasselbalch fra Kalundborg vandt skolemesterskabet og har dermed vundet retten til at deltage i regionsmesterskabet og forhåbentlig videre derfra til DM i Skills 2023. Privatfoto

Af Jens Nielsen 

Elektrikerlærling Frederik Hasselbalch fra Kalundborg har i denne uge vundet skolemesterskabet på EUC Nordvestsjælland Holbæk, og har dermed vundet retten til at deltage i regionsmesterskabet og forhåbentlig videre derfra til DM i Skills 2023.

Tirsdag i denne uge var der gjort klar til en spændende dyst på Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, afdeling EUC Nordvestsjælland Holbæk. Her blev der nemlig afholdt skolemesterskab for elektrikerlærlinge.

Tre elektrikerlærlinge var på forhånd blevet udtaget af skolen, bl.a. 19-årige Frederik Hasselbalch fra Kalundborg, som skulle dyste om at vinde skolemesterskabet og retten til at komme til regionsmesterskabet og forhåbentlig videre derfra til DM i Skills 2023.

De dygtige lærlinge

De tre lærlinge, der senere kan kalde sig for faglærte elektrikere, som var deltagerne i årets skolemesterskab var: Frederik Hasselbalch fra Werths EL i Kalundborg, Joakim Jacobsen fra Stavnskær Elektrik, Svinninge og Mads Jørgensen fra EL-Huset Jyderup ApS

For alle tre lærlinge handlede skolemesterskabet selvfølgelig om at vinde, men også at vise familie, faglærere og mestre, hvor meget de har lært og hvor stolte de er over deres fag.

Vi er jo faktisk rigtig gode venner privat også, så det var selvfølgelig en speciel oplevelse det her. Men der var rigtig god stemning og generelt er vi alle tre blot enormt beærede over at blive udtaget til skolemesterskabet og vi vil jo kun hinanden det bedste,” fortæller Frederik Hasselbach.

Det er dog ikke kun de tre deltagere, der er stolte over den flotte udtagelse til mesterskabet. Mestrene er selvsagt også stolte og håber selvfølgelig på hver især, at lige præcis deres lærling hiver den flotte titel hjem.

”Frederik er nok lidt længere fremme i forhold til hvad han burde være, han har været hurtig til at fange den, men vi heldigvis flere lærlinge hvor det også går godt,” fortæller Jesper Larsen, overmontør hos Werths El i Kalundborg, og fortsætter,

”Frederik går meget op i sit arbejde og er meget engageret, møder altid til tiden og bliver gerne lidt længere.”

Werths El i Kalundborg har i alt fire lærlinge på nuværende tidspunkt.

En vinder blev fundet

Da klokken blev 16.00 og konkurrencetiden var gået, skulle der findes og kåres en vinder. Alle tre lærlinge havde knoklet, svedt og kæmpet og det var derfor ikke en nem opgave for Niels Viggo fra virksomheden Niels Viggo Nielsen & Søn, der havde sagt ja til at være skuemester (censor) og for elektrikerfaglærer Morten Bauer.

Vinderen blev dog fundet, og det blev Frederik Hasselbalch fra Werths EL i Kalundborg, der af lettelse og glæde faldt sammen på hug. Det blev dog pointeret fra uddannelsesleder Kelvin Strømsholt, at alle tre lærlinge var vindere, da det at være udtaget til et skolemesterskab allerede vidner om et højt fagligt niveau.

Brug for talentfulde elektrikere

Fremtiden har i den grad brug for talentfulde elektrikere, der kan installere og programmere bygningsautomatik, så der anvendes mindst mulig energi. Dertil kommer der også et stadigt stigende behov for installering af varmepumper, ladestandere, solceller og vindmøller – alt sammen udfordringer, der kræver flere dygtige faglærte elektrikere, oplyser EUC Nordvestsjælland Holbæk.

Del