Eksklusivt foredrag med eventyrfotograf

Han har henover tre år filmet Siriuspatruljen, mens han rejste med som tredjemand på slæden og ”levede” sammen med Siriusfolkene.

Eksklusivt foredrag med eventyrfotograf
Kalundborg Biblioteker og LOF Nordvestsjælland  har inviteret Lasse Rahbek indenfor.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Biblioteker og LOF Nordvestsjælland  har inviteret Lasse Rahbek indenfor til et unikt og fascinerende foredrag om, hvordan DR dokumentaren ”Sirius” blev filmet og skabt.

Tirsdag den 14. marts gæster fotograf Lasse Rahbek Kino Den Blå Engel. Han har henover tre år filmet Siriuspatruljen, mens han rejste med som tredjemand på slæden og ”levede” sammen med Siriusfolkene, for at kunne dokumentere deres barske virkelighed.

For hvordan er det at filme i -32 grader og få forfrysninger? At stå på ski ved siden af en hundeslæde og sove på tværs i fodenden af Siriusteltet? At skulle være klar med kameraet, når alle er trætte og pressede? Dette og meget mere får man svar på, når Lasse Rahbek til foredraget deler ud af sin unikke indsigt om at leve og filme under ekstreme forhold.

Derudover viser han ikke tidligere offentliggjorte optagelser og ”behind-the-scenes” klip fra en forunderlig og magisk verden – hvor betingelserne er benhårde og overlevelse altid har første prioritet. Under foredraget vises billeder og filmklip. Efter foredraget vil der være rig mulighed for spørgsmål. Dokumentaren var umiddelbart efter udsendelsen allerede blevet set over 1. million gange, hvilket er helt uhørt for en dokumenter af denne type.

Lasse Rahbek

Lasse Rahbek er dokumentarinstruktør og fotograf samt manden bag dokumentarserien ‘Sirius’, der giver et unikt indblik i Siriuspatruljens ekspeditioner. Han arbejder ofte under ekstreme forhold, tæt sammen med sine medvirkende eller alene. Lasse Rahbek er en af de få journalister, der har fået lov til at følge Slædepatruljen Sirius meget tæt.

Projekter som ‘Nul Stjerner’ og ‘Jagten på Den Skjulte By’ har gjort Lasse Rahbek kendt som eventyrfotografen. Hans arbejde har høstet stor anerkendelse, dels i form af høje seertal, men også i form af adskillige nomineringer og priser. Lasse Rahbek har arbejdet med fotojournalistik i godt og vel et årti.

Kunne man tænke sig at høre foredraget, kan billetterne købes via bibliotekets hjemmeside  under ”Det sker” eller hos personalet i biblioteksafdelingernes betjente åbningstid. Billetterne kan også erhverves gennem LOF Nordvestsjælland. Man kan læse mere om Biblioteksklubben her: www.kalundborgbib.dk/klub  og man kan også læse mere om LOF Nordvestsjælland her: www.lof.dk/nordvestsjaelland Læs evt. også mere om Lasse Rahbek her: www.lasserahbek.dk/

Del