Efter 38 år er det slut med Lions Cup

Vi er rigtig kede af at eventyret slutter efter 38 år, og der har været rigtig mange snakke frem og tilbage, men vi kan ikke se anden udvej.

Efter 38 år er det slut med Lions Cup
i 38 år har op mod 2000 fodbold piger og drenge hvert år spillet fodbold i pinsen i Kalundborg med stor støtte fra omkring 300 frivillige. Nu er det slut. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Op mod 2000 fodbold piger og drenge har hvert år spillet fodbold i pinsen i Kalundborg med stor støtte fra omkring 300 frivillige. Sådan har det været i 38 år men nu er eventyret slut. Lions Cup i Kalundborg vil ikke blive afviklet fremover.

Det er de to forældreforeninger fra KGB og RGI som i 38 år har stået bag det store fodboldstævne, som samler deltagere fra store dele af landet.

Hård konkurrence fra flere andre pinsestævner har de seneste år gjort det svært at samle deltagere nok og i april i år måtte styregruppen bag Lions Cup meddele, at arrangementet var aflyst i 2023.

Men nu meddeleler styregruppen på Facebook, at der ikke længere skal afholdes Lions Cup i Kalundborg i pinsen.

”I de seneste år har der været en stigende konkurrence til Lions Cup fra andre nye stævner rundt omkring i landet i pinsen, det har de seneste år kunne mærkes på deltagerantallet til Lions Cup. 

Forrige år kunne vi lige få det til at hænge sammen, i år måtte vi aflyse på grund af for få tilmeldte hold, det har gjort at vi har været enige om i begge klubber at tage den hårde beslutning at, der ikke længere skal afholdes Lions Cup.

Vi synes selv at vi har gjort hvad vi kunne i forbindelse med at kontakte klubber for at få tilmeldinger, men mange af klubberne giver udtryk for at de er begyndt at vælge stævner tættere på dem selv.

Det gør også vores arbejde sværere, når så stort et stævne skal stables på benene.

Vi er rigtig kede af at eventyret slutter efter 38 år, og der har været rigtig mange snakke frem og tilbage, men vi kan ikke se anden udvej.

De bedste hilsner fra Lions Cup styregruppe,” står der på Facebooksiden.

Lions Cup modtog i 2022 Kondensatprisen på 40.000 kroner fra Kalundborg Refinery for deres store frivillige arbejde.

Del