Efter 11 år springer vandet endelig igen

Det er VVS-firmaet Urhøj, Enghavens Entreprenør og Kloakmester og el-firmaet JK A/S, som har udført opgaven med, at få springvandet til at virke igen til en meget fornuftig pris.

Efter 11 år springer vandet endelig igen Jakob Beck Jensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget, klippede den røde snor og indviede springvandet, der har stået stille de sidste 11 år, her sammen med Søren Juul Nerenst, formand for Gørlev og Omegns Lokalråd. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er 11 år siden at springvandet på Bytorvet i Gørlev blev slukket, men et aktivt lokalråd har nu fået liv i springvandet igen, det blev markeret lørdag formiddag.

Et stort vandforbrug fik for 11 år siden Kalundborg Kommune til at slukke for springvandet på Bytorvet i Gørlev, siden har det stået urørt hen, men det synes Gørlev og Omegns Lokalråd ikke om og de kontaktede Kalundborg Kommune som sendte en konsulent ud for at se på springvandet, han vurderede, at det ville koste 210.000 kr. at få springvandet til at virke igen.

”Vi sagde til kommunen, at de måtte gøre noget ved springvandet, om ikke andet så fjerne det, men med en pris på over 200.000 kr. ville de ikke gøre noget ved sagen,” fortæller Jonas Henriksen, tidligere formand for Gørlev og Omegns Lokalråd, og bliver suppleret af den nuværende formand, Søren Juul Nerenst, ”Jeg kørte rundt til nogle af vores lokale håndværkere og bad dem om en pris uden, at de skulle spidse pennen for meget, så den samlede pris er endt på 30.000 kr. plus moms som Kalundborg Kommune så har betalt.”

Det er VVS-firmaet Urhøj, Enghavens Entreprenør og Kloakmester og el-firmaet JK A/S, som har udført opgaven med, at få springvandet til at virke igen til en meget fornuftig pris.

Lørdag formiddag havde lokalrådet så inviteret til indvielse, og mange børn og voksne var mødt op på Bytorvet for at overvære begivenheden, da formand for formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jakob Beck Jensen, klippede den røde snor og vandet igen springer fra springvandet.

”Et stort tillykke til jer alle sammen for det fantastiske arbejde i gør med at holde Gørlev som en aktiv by, det er en stor fornøjelse at følge, noget som der bliver lagt mærke til på rådhuset, I har bl.a. vekslet 1 million kroner fra Få det Fikset Puljen til godt 2 millioner kroner bl.a. ved frivilligt arbejde,” sagde Jakob Beck Jensen inden han klippede snoren.

Ny flagalle

Nogle af pengene fra Få det Fikset Puljen er bl.a. brugt til en helt ny flagalle i Gørlev, og den var for første gang sat op lørdag, både for at markere indvielsen af springvandet samt H.M. Dronningens 82-års fødselsdag.

"Ud over den nye flagalle har vi også fået ny julepynt og så glæder det mig, at det er medlemmer af Gørlev Erhverv som har udført arbejdet med springvandet og jeg håber, at Gørlev får endnu 1 million kroner i en ny Få det Fikset Pulje," sagde formand for Gørlev Erhverv, Steffen Olsen i sin tale til de mange fremmødte.

Del