Du kan stadigvæk nå at indstille til Handicapprisen 2023

Prisen kan gives til personer, organisationer, foreninger eller enkeltpersoner, der har gjort en forskel indenfor handicapområdet, som bor eller arbejder indenfor kommunen.

Du kan stadigvæk nå at indstille til Handicapprisen 2023
Sidste år blev Handicapprisen givet til Michele Formann, som har selv nogle udfordringer, men har overskud til at hjælpe rigtig mange steder. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Handicapprisen uddeles hvert år på den Internationale Handicapdag, som er den 3. december. I år vil Handicapprisen således blive overrakt søndag den 3. december. Der kan stadigvæk indstille til prisen, men det er ved at være sidste chance. 

Kalundborg Kommune og Handicaprådet ønsker at sætte fokus på handicappedes forhold og vilkår i Kalundborg Kommune, hvorfor der er indført en handicappris, som består af et kontant beløb på 10.000 kr. samt et litografi. Prisen gives af Kalundborg Kommune og Lev Kalundborg.

Det er stadigvæk muligt at indstille kandidater til den flotte pris, men du skal være hurtig.

”Vi har fået en række indstillinger men der er plads til flere, men man skal ikke vente for længe hvis man har nogle gode kandidater. Vi holder møde i Handicaprådet på tirsdag og de indstillinger som kommer senest tirsdag kommer med i bunken,” fortæller Gunver Jensen, som er formand for Handicaprådet.

Sidste år blev Handicapprisen givet til Michele Formann, som har selv nogle udfordringer, men har overskud til at hjælpe rigtig mange steder. Hun er bl.a. frivillig på Kalundborg Rock’er samt frivillig på Vig Festival, og så er hun frivillig ambassadør for Kikfestival, der er en festival for udviklingshæmmede.

Hvem gives prisen til?

Prisen kan gives til personer, organisationer, foreninger eller enkeltpersoner, der har gjort en forskel indenfor handicapområdet, som bor eller arbejder indenfor kommunen.
Medarbejdere i Kalundborg Kommune, herunder kommunens institutioner og skoler, og medlemmer af Handicaprådet kan ikke modtage handicapprisen.

Alle, der har udvist engagement, rummelighed, hjælpsomhed, gjort en særlig forskel, har været innovativ og lignende indenfor handicapområdet, kan komme i betragtning.

Alle kan indstilles til prisen, også selvom man tidligere har været indstillet.

Hvem kan indstille?

Kommunalbestyrelsen, råd, nævn, organisationer, foreninger, grupper og enkeltpersoner.

Indstillingen skal indeholde begrundelse der beskriver, hvorfor og hvilken særlig indsats, der er ydet og som ligger til grund for indstillingen til handicapprisen. 
Herudover skal oplyses navn, adresse, telefonnummer og e-mail, både på den/dem der indstilles til handicapprisen og på den/dem der indstiller. 

Sidste frist for indsendelse af kandidater til Handicapprisen 2023 er på tirsdag d. 14. november kl. 10.00

Handicaprådet udvælger herefter prismodtageren.

Se mere – klik her

Del