Droppede Novo job til fordel for yoga

Helle Werth klar til at undervise i yoga. Foto Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Helle Werth, Kalundborg, har startet Tantra yoga i Kiropraktisk Center,  Elmegade.

Helle Werth har sagt sit job op på Novo i Kalundborg og er begyndt en helt ny tilværelse som iværksætter med egen yoga undervisning.

40-årige Helle Werth har lejet sig ind i lokalerne hos Kiropraktisk Center i Elmegade, hvor indehaver Kirsten Laugesen synes godt om mulighederne, idet yoga og kiropraktik supplerer hinanden godt.

Lokalet som Helle Werth har lejet er dejlig varmt, og der er plads til 9-10 personer, hvilket er passende til yoga hold. Tantra yoga er en meditations yoga, hvor man ligger ned til de fleste af øvelserne. Derfor er det vigtigt, at der er varmt, så man kan slappe af og løsne op i muskler og led.

”Jeg har fået min yoga-uddannelse i Indien. Her har jeg taget yoga Alliance diplom i Traditionel Tantra yoga”, fortæller Helle Werth og fortsætter, ”Jeg tog egentlig til Indien for at finde mig selv og starte på en frisk efter en depression. Men det udviklede sig til meget mere end det. Efter en måned i indisk tempo (her går det i et adstadigt tempo), var min krop og sjæl klar til at tage hjem og få det bedste ud af livet.

Jeg har nu besluttet at bruge min tid på at undervise i yoga, så jeg kan hjælpe andre med at finde ro og få det bedre både fysisk og psykisk”.

Tantra-yoga har ikke noget med sex at gøre

Mange tror fejlagtigt at Tantra-yoga har noget med sex at gøre, det er helt forkert, Tantra-yoga er en dyb afspænding for krop og sjæl, hvor målet er at forbedre sin fysiske og mentale tilstand ved at lære at slappe af og mærke kroppens signaler.

Kroppen finder sin naturlige holdning, balance og måde at bevæge sig på. Mentalt vil man finde ro, ens stressniveau vil sænkes og man vil opnå større overskud i hverdagen.

At dette så med stor sandsynlighed vil forbedre oplevelsen af sex er en sidegevinst.

Yogaen foregår i de muskler, der er afslappede. Det vil sige, at man skal lære at slappe af i de muskler, der ikke bruges i øvelsen. Det er ikke så nemt, som det lyder.

”Når kroppen har lært øvelserne, vil man udføre øvelserne uden at tænke. Det vil sige at krop og sjæl har mulighed for at finde hinanden. Det lyder måske lidt fjollet, men det giver mening, når man har været der”, siger Helle Werth.

Alle øvelser foregår til stille musik, ingen spejle, ingen “korrekt” måde at udføre øvelserne på. Det vil sige, at

man bliver vejledt i at udføre øvelserne og bliver kun rettet, hvis man gør noget, der kan skade.

Når balancen er til det, vil det være en fordel at udføre øvelserne med lukkede øjne.

YOGA er ingen konkurrence, hverken med en selv eller andre!

Kan du nå fødderne med hænderne? Godt, hvis du kan, Hvis ikke, så er det lige så godt. Bare man mærker efter og er god ved sig selv, så man undgår at udfordre kroppen med noget, den ikke er klar til.

Alle kan dyrke yoga både mænd, kvinder, drenge og piger i alle aldre. Mange tror, at man skal være smidig for at dyrke yoga. Det er ikke nødvendigt, men de fleste bliver det med tiden.

”Hvis man er skadet, anbefaler jeg, at man taler med sin læge eller kiropraktor og hører, om der er noget, man skal passe på. Det er ikke nødvendigt at investere i super smart yoga tøj. Man skal bare have noget tøj

på, som man har det godt i og kan bevæge sig frit i, samt bare fødder eller strømper”, siger Helle Werth.

Yoga kan være gavnligt for: Stress, depression, genoptræning af bevægeapparatet, stive led,

muskelspændinger, dårlig søvn, besværet vejrtrækning og meget mere.

Til en start er der hold tirsdag og torsdag formiddag, eftermiddag og aften. Der er mulighed for oprettelse af flere hold samt opfyldelse af individuelle ønsker.

Man kan se mere og tilmelde sig en eller flere lektioner på www.yoga-kalundborg.dk

Del