Drama: Landsforening vil tvinge sig adgang til Madoasen

Låsesmed tilkaldt for at komme ind i Madoasen, men sagen skal først gennem fogedretten.

Drama: Landsforening vil tvinge sig adgang til Madoasen
Den tilkaldte låsesmed måtte køre igen, da sagen først skal gennem fogedretten. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der har gennem længere tid været en række uoverensstemmelser mellem landsforeningen Stop Spil Lokalt og den lokale forening Stop Spild Lokalt Kalundborg. Torsdag morgen prøvede landsforeningen at tvinge sig adgang til lokalerne i Bredgade i Kalundborg.

Stop Spild Lokalt Kalundborg er blevet ekskluderet af landsforeningen Stop Spil Lokalt efter en række uoverensstemmelser, som har stået på gennem længere tid.

Torsdag morgen mødte Benjamin Erichsen, landechef for Stop Spil Lokalt, op i Kalundborg med krav om at komme ind i Madoasen i Kalundborg, men det ville bestyrelsen for Stop Spild Lokalt Kalundborg på ingen måde høre tale om, og derfor blev en låsesmed tilkaldt.

”Stop Spild Lokalt Kalundborg er en selvstændig lokal forening, som er en medlemsforening under Stop Spild Lokalt Danmark. I vedtægterne står der, at hvis lokalforeningen melder sig ud, skal alt inventar overgå til Stop Spild Lokalt Danmark, men det de har gang i nu, det har de ikke ret til. Vi har vores eget CVR-nummer og en lejekontrakt på Madoasens lokaler,” fortæller Jens Jensen, næstformand i Stop Spild Lokalt Kalundborg.

Uoverensstemmelserne skyldes formentligt, at Kalundborg afdelingen vil stemme imod forslag som bliver fremsat på en generalforsamling i aften.

Her er der lagt op til, at brugerne af Madoaserne landet over skal betale et gebyr på 35 kr. hver gang der hentes overskudsmad i en Madoase.

”Det ligner mere og mere en sekt, alt magt skal samles i landsforeningen og de tåler ikke kritik, og med det gebyr de vil indføre, vil det give dem en indkomst på mange millioner kroner om året. Det er kørt helt af sporet for dem,” siger Jens Jensen.

”Der har været en masse problemer gennem det sidste års tid her i Kalundborg. Vi har prøvet med dialog, men de vil ikke mødes med os, og nu er Kalundborgafdelingen ekskluderet. Ifølge vedtægterne er inventaret vores, og derfor skal vi ind i lokalerne,” fortæller Benjamin Erichsen.

Da bestyrelsen fra Stop Spild Lokalt Kalundborg ikke ville åbne døren, blev der tilkaldt en låsesmed, og han blev også nægtet adgang til lokalerne af den lokale bestyrelse.

Både den lokale bestyrelse og Benjamin Erichsen ringede herefter til politiet, som har oplyst begge parter, at sagen om adgang til Madoasen i Kalundborg først skal gennem Fogedretten. 

Der er problemer med lokalafdelinger rundt om i hele landet, da man netop ikke vil være med til at indføre et gebyr for, at folk kan hente mad.

Del