’Drabelige’ sværdkampe på ridderskole

Ridderskolen i vinterferien er populær, faktisk er alle billetter udsolgt,

’Drabelige’ sværdkampe på ridderskole
Der blev skrevet med fjer og blæk på ridderskolen på Kalundborg Museum. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Børn og unge har i vinterferien mulighed for at deltage i ’drabelige’ sværdkampe og blive slået til ridder på Kalundborg Museum. Alle billetterne er udsolgt.

På Esbern Snares Ridderskole på Kalundborg Museum kan børn og unge prøve en light udgave af alle de discipliner, som en rigtig middelalder ridder skulle kunne, fx bueskydning, fægte en duel og skrive med fjer og blæk. Se nogle våben, i kopi eller ægte, fra middelalderen og hør om, hvordan de blev anvendt.

Ridderskolen i vinterferien er populær, faktisk er alle billetter udsolgt, fortæller Martin Pavon fra Kalundborg Museum.

Inden deltagerne blev sluppet løs i museumsgården, skulle de lære at skrive med fjer og blæk, de skulle nemlig skrive deres eget navn med samme type bogstaver som blev anvendt i middelalderen.

”En ridder var selvfølgelig god til at ride på sin hest, deraf navnet, men han kunne også skrive og nu skal I høre en overraskelse. Når ridderne kom til en ridderturnering, så startede man med en dansekonkurrence, og det er der ikke mange som ved, men det var dannede mennesker og vinderen af danseturneringen blev udpeget af kvinderne og fik en rød sløjfe om sin lanse, ”forklarede Martin Pavon på sin levende måde.

Deltagerne blev også meget klogere på riddernes udrustning, bl.a. ridderens ringbrynje, hjelm og skjold.

Til sidst blev hver enkelt slået til ridder og fik sit diplom udleveret som et minde om en god oplevelse.

Del