DR optager i tre dage til dramaserie om Carmen

Der var travlt inden de første optagelser kunne gå i gang, bl.a. skulle alle færdselstavler afmonteres, valgplakater pilles ned og reklameskilte dækkes over med et andet budskab.

DR optager i tre dage til dramaserie om Carmen 5 Tårns Motion tjener 20.000 kr. til klubkassen ved at hjælpe med afspærring når der laves optagelser. Her formand Erik Johnsen. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

DR er tilbage i Kalundborg for at lave flere optagelser til dramaserien om Carmen Curlers. Optagelserne varer i tre dage og startede tirsdag morgen ved Damborg i Kordilgade. 5 Tårns motion er hyret ind til at holde publikum på afstand.

Til oktober 2022 kan man se DRs nye tv-serie Carmen Curlers. Inspirationen til serien kommer fra Søren E. Jensens bog om Carmen-eventyret i Kalundborg, da hovedforfatter Mette Heeno blev inspireret af tiden, hvor kvinder fik mulighed for at tjene deres egne penge, fik mere magt, og satte deres præg på samfundet. Forfatteren understregede dog, at serien ikke er en historietime, men er fiktion inspireret af virkeligheden. 

DR var tilbage i august i Kalundborg for at lave optagelser til tv-serie Carmen Curlers, og tirsdag morgen var det store hold af skuespillere, statister, teknikere og kamerafolk så på plads igen i Kordilgade ud for Damborg, hvor en del af forretningen er omdannet til ’Byvang Radio & TV’.

Der var travlt inden de første optagelser kunne gå i gang, bl.a. skulle alle færdselstavler afmonteres, valgplakater pilles ned og reklameskilte dækkes over med et andet budskab.

”Vi er stadig i opstarten hvor han (Arne Bybjerg) stadigvæk har sin Radio-TV-forretning inden han lavede Carmen Curlers, så når vi har lavet de optagelser, så lukker han jo forretningen og bygger fabrikken, og den har vi bygget en del af i Roskilde hvor optagelserne skal finde sted, men der er en chance for at vi kommer forbi den tidligere fabrik i Kalundborg og laver nogle optagelser til næste år,” fortæller en DR medarbejder som også har travlt med at få de mange folk på plads inden der bliver råbt, ”Klar til optagelse”.

Statister og skuespillere begynder at bevæge sig efter at være blevet nøje instrueret, en gammel Morris 1000 kommer kørende fra Sct. Jørgensbjerg mens en Volvo drejer til venstre op ad Kordilgade, alt sammen mens en af seriens hovedpersoner Maria Rossing, som spiller husmandskonen, Birthe, der ved seriens start slet ikke interesserer sig for hår, går op ad trappen og ind i forretningen ’Byvang Radio & TV’.

”Ja tak” bliver der råbt i walkie talkien, som alle teknikere er udstyret med. Vejen åbnes for kørende trafik igen og alle gør klar til at tage scenen om igen, for at være helt sikker på at have det bedste skud i kassen.

20.000 kr. til klubkassen

Når der laves filmoptagelser, er DR nødt til at afspærre vejen for såvel kørende som gående trafik, og den sidste del hjælper medlemmer fra 5 Tårns Motion med.

”DR søgte folk til at hjælpe med at spærre af når der bliver lavet optagelser, og den opgave har vi så påtaget os, vi er omkring 30 medlemmer som på skift skal være her i tre dage, men så giver det også 20.000 kr. til klubkassen,” fortæller Erik Johnsen, formand for 5 Tårns Motion, og fortsætter,

”Vores opgave består i at spærre af for gående og cyklister, vi må ikke spærre af for den kørende trafik, det kræver en speciel uddannelse.”

Del