DR optager dramaserie om Carmen Curlers i Kalundborg

Damborg Isenkram skal være centrum i optagelserne mandag. Her er et par vinduer blevet fyldt med gamle radio og tv-apperater udlånt fra Ringsted Radiomuseum. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I morgen mandag d. 30. august rykker DR ind i Kalundborg for at lave optagelser til dramaserien ’Carmen Curlers’. Der bliver parkering forbudt på en del af Øen og Kordilgade mod Sct. Jørgensbjerg.

'Carmen Curlers': en dramaserie over flere sæsoner, som kommer fra 2022, der handler om de helt særlige curlers, der både revolutionerer fabrikant Arne Bybjergs liv – men også hans tusindvis af ansattes på fabrikken i Kalundborg.

Mandag d. 30. august kommer DR Drama til Kalundborg for at lave optagelser til serien. Optagelserne kommer til at foregå hos Damborg Isenkram hvor et par af vinduerne er omdannet til `Byvang Radio & TV´, og fyldt op med gamle radio og tv-apparater, udlånt fra Ringsted Radiomuseum.

Der vil også skulle foregå optagelser på selve Kordilgade ud for Damborg Isenkram, og derfor er der parkeringsforbud på en del af Øen samt Kordilgade fra Nygade og frem til Byporten på Sct. Jørgensbjerg i tidsrummet mellem kl. 07 og 19.00.

På den modsatte side af isenkræmmerforretningen er solcentret blevet til lampeforretningen O.P Lamper og Den lille Dyreklinik er blevet til en dyrehandel.

Carmen Curlers blev opfundet af den danske ingeniør Niels Chr. Jørgensen og blev sat i produktion i 1963, da radio- og tv-forhandler Arne Bybjerg fra Kalundborg investerede hele sin formue i at få stablet en fabrik på benene, der producerede den geniale opfindelse.

Fabrikken blev bygget på Hareskovvej, det som i dag er kendt som Casa Danica, og hvor en række virksomheder og fitnesscentre holder til. Bl.a. er der her TV-Kalundborg.dk har kontor.

Der kan læses mere om Carmen Curlers på Facebook-siden Carmen Curlers.

Del