DR filmede hele dagen i Kalundborg

DR filmede mandag i Kalundborg midtby til den kommende tv-serie Carmen Curlers. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Pludselig var man tilbage i tiden. Menneskene, der gik på gaden var alle klædt helt anderledes fra, hvad man ser i dag. Bilerne var også anderledes. Alt sammen fordi DR mandag filmede foran Damborg i Kalundborg midtby til tv-serien 'Carmen Curlers'.

Til oktober 2022 kan man se DRs nye tv-serie Carmen Curlers. Inspirationen til serien kommer fra Søren E. Jensens bog om Carmen-eventyret, da hovedforfatter Mette Heeno blev inspireret af tiden, hvor kvinder fik mulighed for at tjene deres egne penge, fik mere magt, og satte deres præg på samfundet. Forfatteren understregede dog, at serien ikke er en historietime, men er fiktion inspireret af virkeligheden. 

”Der er nulevende medlemmer af familien til Arne Bybjerg, og derfor har hans person i serien fx navnet Aksel Byvang. Det er fiktion inspireret af virkeligheden. Der tilsættes drama, for at det bliver spændende,” fortæller Mette Heeno. 

På optagelserne mandag spadserede folk i alle aldre forbi på fortovet ved Damborg, hvor flere butiksvinduer for en dag var omdannet til ’Byvang Radio & TV’. På den anden side af vejen var flere fine ældre bilmodeller parkeret foran lampeforretningen. 

Der var omkring 80 mennesker til stede til optagelserne, heraf ca. 30 statister og 40 produktionsfolk. Der var spærret af for både trafikanter, cyklende og gående, når der blev filmet, men der var også pauser, hvor folk kunne passere. Mange kalundborgensere stod og kiggede med, alt imens DR filmede til tv-serien, der altså delvist handler om Kalundborg.

Del