Dobbelt besøg fra folketinget

Dobbelt besøg fra folketinget Turen rundt i kommunen endte hos på Røsnæs hos Barfod vin, hvor den biodynamiske vingård og produktionsanlægget blev vist frem inden der blev budt på tapas og vin. Privatfoto

Ofte er der fokus på erhverv, symbiose, havn og motorvej når Kalundborg Kommune har besøg af folketingspolitikerne. Det blev gjort anderledes fredag, hvor de to Radikale folketingsmedlemmer Zenia Stampe og Anne Sophie Callesen, var ude og se hvad Kalundborg Kommune også kan byde på på.

Det Radikale besøg startede i Havnsø, hvor de lokale ildsjæle Søren Møbjerg-Poulsen, Ernst Johansen og Thomas Nielsen med stor begejstring viste rundt. Væksthuset blev besøgt. Den nye legeplads lavet med penge fra få det fixet puljen, værftet og havnebadet med sauna. De to politikere var vilde med hvad de så, oplyser Radikale Venstre Kalundborg.

Efter besøget i Havnsø hos de gæstfrie værter, gik turen til en mark, hvor den Radikale kandidat Mette Hvid Brockmann på eget initiativ, har sat sig for at plante 100 nye træer, som symbol på, at vi skal være 100 % CO2 neutrale. De 60 af træerne blev plantet fredag og de to politikere måtte give et nap med.

Herefter gik turen ind til Kalundborg, hvor Klosterparken og Munkesøen blev vist frem af de to kandidater Hans Munk og Jeppe Sørensen. Det Radikale Venstre vil gerne opgradere Munkesøen og Ellingelund så det store område får en bedre biodiversitet, samtidig med at området gøres til et kæmpe bynært rekreativt område med alt fra et opgraderet stadion, shelters, cykelbaner, gangstier, fiskesøer, skøjtesø til bare vild natur. En sådan forbedring giver langt mere bynær natur end hvad der fjernes med byggeprojektet i klosterparken.

Dagens kommune tur endte ude på Røsnæs hos Barfod vin, hvor den biodynamiske vingård og produktionsanlægget blev vist frem af den Radikale kandidat Povl Barfod inden der blev budt på tapas lavet af den Radikale kandidat og kok Mia Reesen.

Del