DM Rally i pinsen med start i Kalundborg

Rally Vestsjælland starter lørdag kl. 17.00 fra Bilcentret Peer Glad i Kalundborg, hvorefter der følger tre hastighedsprøver i Kalundborgområdet, som gennemkøres to gange inden nattepausen.

DM Rally i pinsen med start i Kalundborg
Jacob Madsen og Line Nedergaard håber på endnu en sejr når i i pinsen er på hjemmebane. Foto: Glad Sport

Af Jens Nielsen

Når anden afdeling af det danske mesterskab i rally, Dansk Super Rally, afvikles lørdag og søndag på Vestsjælland bliver det med start i Kalundborg.

Favoritter er de regerende mestre Kenneth Madsen, Ruds Vedby, og Mette Felthaus, Horsens fra Team Glad Sport i Kalundborg. De vandt første afdeling af mesterskabet i Tyskland og kommer til start i deres firehjulstrukne Peugeot 208 R5 med over 300 hk.

Kenneth Madsens lillebror og teamkammerat, Jacob Madsen fra Ruds Vedby regnes for et af Danmarks største talenter de sidste 25 år. Han stiller op sammen med Line Nedergaard fra Fårvang i en forhjulstrukket Peugeot 208 Rally4 og begge hold er nærmest på dobbelt hjemmebane.

”Løbets første del starter i Kalundborg, hvor vi har base med vores rallyværksted, og her skal vi lørdag to gange igennem tre hastighedsprøver i lokalområdet. Søndag kører vi anden del, som har mål i Sorø, hvor Kenneth og jeg har haft mange gode timer og oplevelser med vores tid i Suzuki-tiden,” fortæller Jacob Madsen.

To sjællandske klubber er gået sammen om at arrangere Rally Vestsjælland, der er anden afdeling af Dansk Super Rally. Det er Kalundborg og Omegns Motorklub og Slagelse Auto Sport. Slutresultatet er blevet et rally med en samlet distance på godt 470 km, som køres ved Kalundborg, Sorø og Slagelse. Heraf køres godt 150 km fordelt på 16 afspærrede hastighedsprøver.

Rally Vestsjælland starter lørdag kl. 17.00 fra Bilcentret Peer Glad i Kalundborg, hvorefter der følger tre hastighedsprøver i Kalundborgområdet, som gennemkøres to gange inden nattepausen.

Rallyet genstarter søndag med fem hastighedsprøver, som skal gennemkøres to gange, inden holdene ved 17-tiden kommer i mål på torvet i Sorø.

Kenneth Madsen forventer, at han og Mette Felthaus bliver udfordret ved Rally Vestsjælland selv om de er favoritter til den samlede sejr.

”Med 150 km hastighedsprøver bliver det et langt løb, hvor mange ting kan ske,” siger han. ”Vi er på hjemmebane, men vi er ikke de eneste, som kender området. Jeg tror, at det bliver sværere end tidligere.”

I alt er der tilmeldt 68 deltagere til Rally Vestsjælland. Blandt dem er det lokale rallyteam Lanther Motorsport med Claus Lanther og Mogens Gotlob, som deltager i deres Peugeot 206, i øvrigt deres første rally i den, for holdet, nye bil

Publikum kan se deltagerne køre stærkt

I Kalundborgområdet skal der køres hastighedsprøver i Vollerup, i området omkring Favrbo og i Kelleklinte.

Der er masser af muligheder for at se deltagerne give den gas på de små afspærrede landeveje og allerede lørdag fra klokken 13:00 til 16:00 gennemgår bilerne en teknisk kontrol hos Ifor Williams Trailere på Sydhavnsvej 9 i Kalundborg, hvor der er mulighed for at se nærmere på de mange rallybiler.

Der er mulighed for at købe et program for hele Rally Vestsjælland. Det er til salg hos Glad på Slagelsevej i Kalundborg og hos Lysen Biler i Sorø.

Del