DM-løb: Der bliver masser af fart og spænding

Svebølle Motocross Klubs egen Mathias Jørgensen, som sidste år vandt DM-guld i MX2-klassen, øjner gode muligheder for at hente point hjem på hjemmebanen i Svebølle. Men der bliver hård kamp om placeringerne. 

DM-løb: Der bliver masser af fart og spænding
Der er rigtigt gode oversigtsforhold på banen i Svebølle. Søndag køres 2. afdeling af DM. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Søndag d. 21. maj inviterer Svebølle Motocross Klub til en dag med masser af fart og spænding, når det løs til 2. afdeling af DM Motocross 2023.

Der er noget at glæde sig til, hvis man planlægger at bruge den kommende søndag som tilskuer på Svebøllebanen. Landets bedste motocrosskørere skal i aktion, og i Svebølle kan der køres rigtig stærkt.

Både kørere og publikum kan glæde sig over det kæmpe arbejde de mange frivillige i klubben har lagt i, at skabe en udfordrende bane, og samtidig er det en af de mest publikumsvenlige af slagsen i Danmark.

Motocrossbanen i Svebølle har det hele, masser af udfordringer, gode oversigtsforhold og de mange tilmeldte deltagere leverer varen med masser af dramatik, fart og flotte hop på deres vilde motocross maskiner.

Der skal kæmpes om podiepladserne i tre klasser. Klasserne A MX1 og A MX2 udgør det højeste seniorniveau i hver sin maskinklasse, og så skal der også konkurreres i Mini 85-klassen, som er for de hurtige unge kørere i alderen 10-15 år. Alle tre klasser er åbne for udenlandsk deltagelse, og startlisterne tæller blandt andre en række svenske kørere. 

I A MX1-klassen kommer Næstved Motor Klubs Benjamin Strate til Svebølle som indehaver af den røde nummerplade, der symboliserer føringen i den samlede stilling i Danmarksmesterskabet. Lige i hælene på Strate finder vi Svebølle Motocross Klubs egen Mathias Jørgensen, som sidste år vandt DM-guld i MX2-klassen, og mon ikke han øjner gode muligheder for at hente point hjem på hjemmebanen i Svebølle. Men der er mange både hurtige og rutinerede herrer i MX1-klassen, og der er ingen tvivl om, at der bliver hård kamp om placeringerne. 

Svebølle Motocross Klub er selv flot repræsenteret med rigtig mange lokale kørere: i MX1-klassen er det Mathias Jørgensen, Nicolai Jørgensen og Frederik Andersen; i MX2-klassen Sebastian Kjerulf, Frederik Sander Jensen, Emil Green, Caspar Sandbye Ankjær, Lucas Pedersen og Albert Himmelstrup Riishede; og i Mini 85-klassen finder vi Storm Baden Askbo, Storm Maymann, Mathias Lykke Wigh, Jasmina Rasksen og Bertram Elias Thorius. 

Svebølle Motocross Klub er klar til at tage rigtig godt imod publikum, når første heat sættes i gang kl. 11 på Svebøllebanen på søndag.

Svebølle Motocross Klub har flere gange tidligere, bl.a. sidste år, været vært for DM løb på banen i Svebølle.

Del