DM I Skills: Skal mure en model af Vor Frue Kirke

Ved DM i Skills i år kan man opleve, hvordan deltagerne løser opgaven med at opmure en kompleks model af Vor Frue Kirke i Kalundborg.

DM I Skills: Skal mure en model af Vor Frue Kirke
Murerne der deltager til DM i Skills 2022 i Høng skal opmure en model af Vor Frue Kirke. Modelfoto: Søren Schnoor

Af Jens Nielsen

Ved DM i Skills 2022 skal repræsentanter fra stort set alle håndværksfag på erhvervsuddannelserne i konkurrence. Omkring 300 unge samles i Høng den 28.-30. april for at dyste med hinanden. Murerne skal opmure en kompleks model af Vor Frue Kirke.

Tanken bag DM i Skills er at give flere unge lyst til at vælge håndværksfagene. Og efterspørgslen efter de unge er stor. En ny rapport fra Dansk Arbejdsgiverforening sætter tal på den massive mangel på lærlinge i branchen. Indenfor hovedfaget Teknologi, byggeri og transport svarer 70 procent af erhvervsskolerne, at de har afvist virksomheder med behov for lærlinge, og heraf svarer godt 25 procent at murerfaget er den uddannelse, hvor problemet er størst.

Skal mure en model af Vor Frue Kirke

Ved DM i Skills i år kan man opleve, hvordan deltagerne løser opgaven med at opmure en kompleks model af Vor Frue Kirke i Kalundborg. Blandt de seks unge, der kaster sig ud i dét projekt, er sidste års vinder Gry Astrup fra Ringkøbing.

”Dette års opgave så rimeligt ud ved første øjekast, men da jeg begyndte at opmure opgaven første gang, var der ingen tvivl om, at det er en svær mureropgave. Der er rigtig meget skærearbejde, så det er vigtigt, at jeg har styr på mine tegninger og mål,” fortæller hun.

”Der er lagt op til en høj sværhedsgrad i år, og vi glæder os til at se vores mursten håndteret af de unge talenter,” siger Peter Høffner Thomsen, kommerciel direktør i Egernsund Wienerberger, der er hovedsponsor for murerfaget.

SkillsDenmark, som står bag arrangementet, oplever i år ekstra stor opbakning til DM i Skills. Derfor deltager et rekordstort antal fag i år, efter at man sidste år var tvunget til at aflyse på grund af Covid-19. 

DM i Skills afholdes i år i Kultur- og Bevægelsesparken i Høng ved Kalundborg, og der er gratis adgang. For program og åbningstider se her

Del