Billedserie: DM i Skills 2022 oversteg alle forventninger

Det blev på alle måder megastort som der på forhånd var lagt op til.

Billedserie: DM i Skills 2022 oversteg alle forventninger Murene skulle bl.a. mure en model af Vor Frue Kirke. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Efter tre intense dage kulminerede DM i Skills 2022 lørdag eftermiddag i en stor afslutningsceremoni i Høng. Hele 67.000 gæster har været forbi Skills City over de tre dage. Det blev på alle måder megastort som der på forhånd var lagt op til.

”Det her er stort, præcis som det er stort at tage en erhvervsuddannelse, det har været et brag af et Skills, det er dælme godt gået, hold kæft jeg er stolt, det må man godt sige,” sagde Søren Heisel, formand for SkillsDanmark, da han lørdag eftermiddag satte gang i afslutningsceremonien foran 2500 ellevilde publikummer i det store telt midt på pladsen i Skills City i Høng.

Der har været masser af begejstring, koncentration, sved på panden, unikke præstationer, nye faglige venner. DM i Skills 2022 blev på alle måder megastort, måske større end arrangørerne selv havde regnet med.

”Om lidt skal vi have fundet ud af hvem der har vundet guld, men jeg vil bare sige til konkurrence deltagerne, I har vundet vore hjerter og i har vundet retten til at være piv stolte resten af livet. Vi satte en vild ambition, at kunne vi på det største Skills i den mindste by få 50.000 gæster ind for at se jer, så ville det være fantastisk. Det officielle tal er 67.000 gæster som har været i Høng, det er flot,” sagde borgmester Martin Damm inden han overrakte Skills stafetten til Steen Wrist, borgmester i Fredericia. Det bliver nemlig Fredericia som er vært for DM i Skills 2023.

Herefter blev de danske mestre i de 49 forskellige håndværksfag kaldt op på scenen en efter en, hvor tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen overrakte diplom og præmie.

Som tidligere nævnt gik to af de danske mesterskaber til lokale talenter fra Kalundborg Kommune, dels til klejnsmed Martin Rothborg Gregersen, som er i lære hos Chris Jensen Kalundborg K/S, og dels til procesoperatørerne Nikolai Larsen, Cecilie Nielsen og Patrick Nielsen, der alle tre studerer på EUC Nordvestsjælland, og har elevpladser hos Novo Nordisk Kalundborg.

En unik oplevelse

De 67.000 gæster har over tre dage fået en unik oplevelse i, hvad de forskellige håndværksfag er, og især lørdag formiddag hvor de knapt 300 deltagere knoklede med de sidste detaljer, var der mange muligheder for at se de færdige resultater som fx murernes model af Vor Frue Kirke, brolæggernes flotte belægninger, bager og konditorernes flot opsatte bagværk og blomsterbindernes unikke buketter og dekorationer.

Med så mange gæster og så meget omtale af DM i Skills 2022 er der håb for, at endnu flere får øjnene op for at tage en erhvervsuddannelse, der er stor brug for det.

I tre dage har Høng været helt på den anden ende, og hvis man lige ser bort fra nogle parkeringsproblemer fredag, som i øvrigt hurtigt blev løst, så kan borgerne i Høng og Kalundborg Kommune være stolte af det store arrangement, og de mange frivillige fra forskellige klubber og foreninger i Høng og omegn, som har hjulpet til, har også alt mulig grund til at være stolte.

Del