DM i grøn energi.

Læserbrev:

DM i grøn energi

Det er et godt og spændende forslag Martin Damm stiller på forsiden af Nordvestnyt den 29. januar. DM i grøn energi med et grønt danmarkskort der præcist angiver, hvem der bidrager mest til den grønne omstilling med dokumenterede tal. Men det skal jo være reelle tal. Biomasse kan fx ikke tælle med.

Når træet står ude i skoven optager det CO2, men når det brændes af udleder det CO2. En motorvej udleder ekstremt meget CO2, disse CO2 udledninger må vi desværre også regne med. Martin Damm mener for øvrigt at en motorvej til Kalundborg vil gavne hele Danmark, så har asfaltbegejstringen da vist taget overhånd.

Men tilbage til konkurrencen fx så kan Forsyningens varmepumper i allerhøjeste grad tælles med og særligt hvis strømmen kommer fra vindmøller så er det vedvarende energi. Så er der problematikken om greenwashing.

Det skal sikres, at store firmaer ikke bare køber aflad gennem tvivlsomme svindelprojekter eller certifikater. For at komme frem i det grønne felt og et bevis på vores grønne velvilje kan vi jo tage initiativ til at der opstilles ladestandere ved Rådhuset. Således at flere personaler nemmere kan bruge elbiler.

Niels Erik Danielsen
Kommunalbestyrelsesmedlem

Del