Digteren og rebellen Jeppe Aakjær

Kalundborg Biblioteker inviterer indenfor til en musikalsk forestilling, som via sang, anekdoter og uddrag sætter fokus på Jeppe Aakjær og hans liv i alle dets facetter.

Digteren og rebellen Jeppe Aakjær
Bente Kure og Leif Ernstsen vækker digteren og rebellen til live gennem musik og sang.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 28. februar er der mulighed for at "møde" den folkekære Jeppe Aakjær, når Bente Kure og Leif Ernstsen vækker digteren og rebellen til live gennem musik og sang.

Har man lyst, kan man komme og være med, når Kalundborg Biblioteker inviterer indenfor til en musikalsk forestilling, som via sang, anekdoter og uddrag sætter fokus på Jeppe Aakjær og hans liv i alle dets facetter.

Tirsdag den 28. februar hos Snertinge Biblioteksinfo har du altså mulighed for at opleve Bente Kure og Leif Ernstsen, som i mere end to årtier har sat fokus på digteren og rebellen Jeppe Aakjær. En unikke digter, der om nogen er inkarnation af den danske folkesjæl.

Koncerten tegner et musikalsk portræt af Aakjær som den lyriske hjemstavnsdigter, den elskende og lidenskabelige ægtemand, den eftertænksomme og filosofisk anlagte husmandssøn, og sidst men ikke mindst den socialt indignerede og rebelske forfatter, der fik direkte socialpolitisk betydning, da han skildrede tyendets vilkår. På mange måder var Aakjær forud for sin tid. Hvis man hører til blandt dem, som kun kender Jeppe Aakjær som en romantisk og lyrisk digter, så har man her lejlighed til både genkendelsens glæde og overraskelsen over, hvem han også var. Der vil naturligvis, i Aakjærs stærke ånd, være indlagt fællessang undervejs.

Skulle man have lyst til at gå på opdagelse i, hvem digteren og rebellen Jeppe Aakjær var, kan billetterne til aftens arrangement købes via Bibliotekets hjemmeside www.kalundborgbib.dk/ under ”Det sker” eller hos personalet i biblioteksafdelingernes betjente åbningstid. I pausen servers der kaffe, te og lidt sødt.

Er man endnu ikke medlem af Biblioteksklubben, kan man læse mere her: www.kalundborgbib.dk/klub Arrangementet sker i samarbejde med Snertinge Biblioteksgruppe, og foregår Tirsdag den 28. februar kl. 19-21:30 hos Snertinge Biblioteksinfo, Vesterlunden 1 i Snertinge.

Del