Det nye forårskatalog er på trapperne

Kalundborg Bibliotekers nye forårskatalog er på trapperne. Men der vil endnu engang ikke være et arrangement i forbindelse med katalogets udgivelse grundet COVID-19.

Det nye forårskatalog er på trapperne Kalundborg Bibliotekers nye forårskatalog er på trapperne. Men der vil endnu engang ikke være et arrangement i forbindelse med katalogets udgivelse grundet COVID-19.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Bibliotekers nye forårskatalog er på trapperne. Det er fyldt med arrangementer for børn og voksne, artikler og interviews for både store og små. Grundet COVID-19 har Kalundborg Biblioteker valgt, at drosle ned på de normale festligheder, og der vil derfor ikke være et arrangement i forbindelse med katalogets udgivelse, som vanligt.

Kalundborg Bibliotekers arrangementsprogram for foråret 2022 er spækket med spændende, indsigtsrige og sjove arrangementer. Man kan bl.a. opleve Maria Hellebergs foredrag om Margrete den første eller man kan komme med til foredraget ”Danske indvandrere i kugleregn i USA”, fortalt af tidligere museumsleder og mag. Art. Lisbeth Pedersen. Er man mere til ang og musik kan man opleve danske forårssange, fædrelandssange, eller højskolesange når Jeannet Ulrikkeholm besøger et af kommunens biblioteker. Man kan også komme med på en fascinerende rejse i litteraturens og billedkunstens verden med den prisbelønnede forfatter Jesper Wung-Sung.

For børn og barnlige sjæle

Ligesom der er  teater for de 3-årige med ’Teater Lampe’. I vinterferien sker der også en masse på bibliotekerne. Fx er der krea-arrangementer med Line fra KREAkarusellen hvor der skal kræses om fastelavnspynten. Forfatter Nicole Booyle Rødtnes rundede 100 udgivelser for børn og unge i 2020. Hun holder foredrag om, hvordan hun blev forfatter og hvordan hun får inspiration til sine bøger og meget andet

Masser af spændende kunst på Bibliotekerne

Igen i dette forår kan man gå på oplevelse i de mange udstillinger på flere af Kalundborg Bibliotekers afdelinger. Biblioteksklubbens populære busture og arrangementer er også en mulighed, bl.a. kan man i år komme med bussen til det smukke og unikke Vadehavet og Hex! Museum of Witch Hunt eller komme med på sporet af Vilhelm og Ida Hammershøi. Derudover vil der være pop up-busture og et væld af andre tilbud.

Liv, foredrag og musik i Forsamlingshusene

Endelig er der, som vanligt, en masse arrangementer i kommunens forsamlingshuse, når Liv I Forsamlingshusene slår dørene op til forårssæsonen. Her kan man blandt mange andre opleve en kopi af Kim Larsen når ’Rene og Værsgo’ byder op til en glad aften, eller forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky, der lægger vejen med et foredrag om romanen ”Den stjålne vej”. Fællesspisning og rock’n’roll comedy med Mek Pek og Jan Svarre er også på programmet. Man kan læse mere om de mange arrangementer fra LIV i Forsamlingshusene i kataloget og på hjemmesiden www.kalundborglif.dk  

Kulturpakker til Ældre fortsætter

I hele 2022 byder Kulturpakker til Ældre endnu en gang op til en runde med en masse arrangementer i samarbejde med fire udvalgte foreninger i Kalundborg Kommune. Billetsalget er allerede i gang. I foråret kan man bl.a. opleve sanger og skuespillerinde Trine Gadeberg underholder med sit One-woman show. Kåre Johannesen kommer også på besøg. En billet gælder, som altid, for 2 personer. Ved deltagelse opfordres der til, at invitere en nabo/bekendt med. Læs mere om tilmelding og de mange arrangementer i Kulturpakkerne i kataloget og på hjemmesiden www.kulturpakkerkalundborg.dk

Oplevelser på et højt fagligt niveau

Man vil også kunne opleve indsigtsrige foredrag om emner bl.a., Lektor Emeritus, mag. Art Ole Lauridsen fortæller om hjernen, og hvorfor det er så vigtigt, at holde den i gang. Kunstformidler Christina Klestrup Hansen fra Heerup Museum dykker ydermere ned i Henry Heerups mangfoldige liv og virke.

Forordene til kataloget er skrevet af den nye Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Hans Munk. Han nævner b.la., hvor vigtigt kulturen er for fællesskabet, og hvilken kæmpe indsats biblioteket og de frivillige gør ude i de små lokalsamfund for, at løfte kulturlivet for store og små. Der er også et interview med Lotte Salling i forbindelse med ÆllebælleMajFortælle-Festival. Eller man kan læse artiklen med den lokale kunstner Ditte Forchammer, som fortæller levende omkring det nye samarbejde mellem kunstklubben for børn og Makerspace/LAB på Biblioteket. Ydermere er der interviewet med forfatter Charlotte Weitze, der kommer til Kalundborg og holder foredrag om sin nyeste bog Rosarium, der er nomineret til DR Romanpris 2022 og Weekendavisens Litteraturpris.

Forårskataloget 2022 udleveres fra fredag den 21. januar kl. 16 på følgende biblioteker:

  • Kalundborg Bibliotek
  • Ubby Bibliotek-og Forsamlingshus
  • Gørlev Bibliotek
  • Svebølle Kvik Bibliotek
  • Biblioteksinfo Vesterlunden, Snertinge

Høng Bibliotek er desværre lukket pt. pga. brandskade. Billetsalget begynder kl. 11 lørdag den 22. januar via hjemmesiden: www.kalundborgbib.dk/arrangementer. Hjælp til billetsalg kan også ske på et af Kalundborg Bibliotekers bemandende biblioteker eller på tlf.nr.: 59 53 55 60

Del