”Det maritime værksted" på Kalundborg havn

”Det maritime værksted" på Kalundborg havn

Læserbrev: ”Det maritime værksted" på Kalundborg havn

Som lystsejler der gennem mange år har forbigået Kalundborg, da har det været en utrolig positiv oplevelse at genbesøge byen. Jo jo, der var da lidt forvirring ved indsejlingen til havnen, men det er jo alt sammen til senere gavn når havnebyggeriet står færdigt. At vi lige ramte byen hvor der var havnefest og dejligt sommervejr, ja det øger naturligvis hyggen gevaldigt, men det jeg egentligt vil slå et slag for, det er altså besøget på "Det maritime værksted". Ved den obligatoriske havnevandring stødte vi på en lille overdækket oase, hvor der sad 5-6 herrer i alle aldre og drak kaffe. Over dem hang et skilt "Det maritime værksted" og i øjenkrogen kunne jeg se en gammel BUKH motor, som jeg uundgåeligt var nødt til at spørge til. Inden vi fik set os om blev vi inviteret til en rundgang i "Det maritime værksted"  med tilhørende lokalhistorier om berømte tegnere og skibsbyggere. Det er altså en uovertruffen fornøjelse og en understregning af, at man skal huske lokalhistorien og aktiviteter der lugter af tjære og høvlet træ, når man planlægger havnemiljøer. Det kan ikke kun være være os sejlere der nyder disse aktiviteter, det må også være et generelt aktiv for turistkontoret.

Rent tilfældigt spurgte jeg om ikke de lå inde med et håndtag, der kunne bruges til mit ankerspil, og inden jeg fik set mig om var der kørt byen rundt for at finde et sådant. Jeg kunne da forstå på de andre, at "Det maritime værksted" dagligt forsøger at hjælpe sejlere med diverse problemer. Det er utroligt dejligt at møde en sådan imødekommenhed og hjælpsomhed. Da jeg så slutteligt hørte, at det er tanken at nedlukke eller flytte "Det maritime værksted" til fordel for et kommunalt kontor, ja så har den ærede kanal den egentlige årsag til dette læserbrev. Jeg selv der kommer fra Horsens, og tidligere Nyborg, har oplevet byggerier på havnearealer, hvor det ender med at blive alt for poleret og nydeligt, og hvor den oprindelige autenticitet må vige.

På vegne af, garanteret, mange, vil jeg gerne slå et slag for bibeholdelse af "Det maritime værksted" præcist hvor det ligger nu til fryd for øjet og gavn for sejlere og generelt gæster på havnen.

Per Christensen, Overmarksvej 58 8700 Horsens

Del