Det kræver noget kampgejst at få en forening op at stå

Det kræver noget kampgejst at få en forening op at stå

Læserbrev: Det kræver noget kampgejst at få en forening op at stå 

Kommentar til US Rust'N Shine - Offentlig Gruppe, i forbindelse med artiklen i TV-Kalundborg.dk om de nye muligheder for Det Maritime Værksted.

Preben Schäfer nævner som en kommentar til artiklen i TV-Kalundborg.dk, at der er forskel på hvad kommunen tilbyder foreningerne, det har han nok ret i men det har måske også noget at gøre med hvor meget foreningen har lagt kræfter i sagen. Det er ikke nok bare at skrive et brev til kommunen.

Det maritime Værksted har arbejdet på i ca. 2 år at bevare Det maritime Værksted på havnen i Det blå pakhus og den maritime historie om Kalundborg.

Det har været en hård kamp og er det stadig. Man får ikke noget foræret uden at der skal kæmpes for det.

Det maritime Værksted har holdt en masse åbent hus-arrangementer når krydstogtsskibene anløb, når der har været festdage i byen samt almindelige weekender hvor der kom mellem 300-500 besøgende pr gang.

Der er blev holdt en sømandsgudstjeneste med åbent hus-arrangement. Der har været åbne klubaftner og dage hvor folk er blevet inviteret ind til rundvisning for at få en fortælling om den maritime historie på Kalundborg havn og den symbiose der har været på havnen.

Der har været udstilling på Havnsø havn for at lave reklame for Det maritime Værksted og der blev samlet små 300 underskrifter fra Havnsø, så det var en stor støtte.

Der har været skrevet rigtig mange læserbreve. Politikerne har været inviteret ned til en dialog men der har kun været nogle få stykker.

Der er blevet lavet underskriftindsamlinger for bevarelsen af Det maritime Værksted på havnen, hvor der blev indsamlet 1200 underskrifter fra borgere, turister og andre støtter som er blevet afleveret til kommunalbestyrelsen. Kalundborgenserne har støttet rigtig godt op om bevarelsen af Det maritime Værksted i det blå pakhus.

Håbede at vores kulturudvalgsformand Hans Munk havde støttet noget mere, da Det maritime Værksted virkelig har noget med kultur at gøre. Han har lyttet lidt til hvad Det maritime Værksted sagt. Men den eneste større støtte der har været fra kommunalbestyrelsen, er Esben Hansen. Han holdt en flot tale til Det maritime Værksted under sømandsgudstjenesten.

De folk fra Det maritime Værksted er nogle specielle folk og ildsjæle, som kæmper for det de tror på.

Det er godt nok en meget uheldig placering i et industrikvarter, men det var den eneste løsning kommunen kunne tilbyde. Der måtte sluges nogle kameler.

Det bliver godt nok svært for turisterne at finde Det maritime Værksted, men håbet er at kommunen kan være behjælpelig med at få Det maritime Værksted synliggjorte. Det er ikke oplagt at krydstogtsturister der kommer den vej gennem industrikvarteret. Det bliver nok rigtigt svært at finde.

Jeg håber selvfølgelig det bedste for de øvrige foreninger i kommunen, men det kræver noget kampgejst at få en forening op at stå så man bliver tage alvorligt.

Poul Blasen 

Digital søfartsmuseum

Del