Det første hold bioanalytikere er færdige

Tirsdag kunne Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg bryste sig af, at det første hold af bioanalytikere blev færdiguddannet.

Det første hold bioanalytikere er færdige
Tirsdag kunne Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg bryste sig af, at det første hold af bioanalytikere blev færdiguddannet. Her sidder Andreas Witzell sammen med sine medstuderende efter veloverstået eksamen. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tirsdag kunne Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg bryste sig af, at det første hold af bioanalytikere blev færdiguddannet.

Mandag og tirsdag blev de 11 første bioanalytikere færdige fra Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg. De startede 20, og er nu 11, der er færdige, alle med job bagefter. Faktisk er uddannelsen efterfølgende blevet udbygget, så skolen optager flere. I 2021 blev der flyttet 10 ekstra pladser til Kalundborg, så holdet fra sidste år lyder på 30.

”Mange har fået job på sygehusene rundt omkring allerede. Nogle på Holbæk Sygehus, og andre på Slagelse Sygehus, og det er jo rigtig dejligt at høre,” fortæller Tine Fatum, der er uddannelsesleder på Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg.

Jobs til alle

25-årig Andreas Witzell er en af de studerende, der er blevet færdig som bioanalytiker ved Absalon i Kalundborg i dag, og han har ligeledes et job, der venter på ham.

”Jeg har fået job på klinisk biokemisk afdeling på Holbæk Sygehus. Jeg har haft et studiejob på afdelingen siden 2. semester, så jeg har gået  meget målrettet efter det, da jeg vidste, at det var, hvad jeg ville,” fortæller han.

Andreas Witzell er sammen med sine medstuderende begyndt på Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg, da det lå ved siden af Kalundborg Gymnasium. Sidste år flyttede de imidlertid over i den nye bygning på Campus Kalundborg, hvor man nu bor side om side med en stor del af den industri, der samarbejdes med på flere af skolens uddannelser.

”Det fungerede helt fint nede ved siden af gymnasiet, men det er klart, at de her bygninger er endnu lækrere til formålet. Vi har ikke oplevet det nye campus så meget, men det kommer de fremtidige hold til,” siger han.

Kalundborg var årsag til valg af uddannelse

Andreas Witzell er oprindeligt fra Gislinge, men bor i Holbæk. At man valgte at flytte bioanalytikeruddannelsen til Kalundborg, var årsagen til, at han gav uddannelsen en chance.

”Førhen var den jo i København og i Næstved, og jeg må indrømme, at grunden til, at jeg valgte at give netop denne uddannelse en chance var, fordi jeg kunne studere i Kalundborg og dermed ikke behøvede at tage til København fx,,” slutter Andreas Witzell.

Tina Fatum fortæller, at den forklaring hører de ofte på skolen i Kalundborg: ”Det hører vi tit. Når nærområdet pludselig bliver en mulighed, får det flere til at tage uddannelsen, og vi fanger også nogle, der måske ikke havde tænkt helt i de baner, men fordi det pludselig bliver muligt at tage en uddannelse i nærområdet, overvejer flere det.”

Del