Det er vigtigt at tale om tingene

Det er vigtigt at have nogle at spejle sig i, for selv om tiden har ændret manges opfattelse, og det er blevet lettere at være fx homoseksuel, er man stadig en minoritet.

Det er vigtigt at tale om tingene
Dina Kristensen med kunstnernavnet Dina Rebekka, er oprindeligt fra Svebølle, og skal synge i Kalundborg Havnepark i forbindelse med Kalundborg Pride lørdag den 6. juli.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Dina Kristensen med kunstnernavnet Dina Rebekka, er oprindeligt fra Svebølle, men bor i dag i Vestjylland. Hun skal synge i Kalundborg Havnepark i forbindelse med Kalundborg Pride lørdag den 6. juli.

TV-Kalundborg har snakket med Dina Kristensen for at høre lidt om, hvorfor hun gerne vil være en del af Kalundborg Pride. Dina Kristensen er selv religiøs og homoseksuel, og ved, hvor vigtigt det er tale om tingene, hvad enten man roder med det ene eller det andet. Ligesom hun ved, hvor svært det kan være at forene de to ting i den virkelige verden. Endelig er det vigtigt at have nogle at spejle sig i, for selv om tiden har ændret manges opfattelse, og det er blevet lettere at være fx homoseksuel, er man stadig en minoritet.

”Jeg er selv homoseksuel, og jeg ved, hvor vigtigt det er at have noget repræsentation omkring sig, og hvor vigtigt det er at tale højt om de ting, man går med. Jeg vil derfor gerne bakke op om, at der nu kommer en pride i Kalundborg, og jeg vil gerne være med til at præge den. En pride er meget abstrakt, og jeg vil gerne sætte fokus på de ting, jeg synes er vigtigt. For mig er det vigtigt at sætte fokus på, at det godt kan være svært at være en minoritet også selv om, at der er meget, der har forandret sig. For det er der, og der er kommet mere fokus på, hvor svært det kan være at være en minoritet, men selv om det er mere ”normalt” i dag, kan det stadig være svært, og netop derfor er det så vigtigt, at turde tale højt om det,” siger Dina Kristensen.

Forskel på København og Vestsjælland

Hun er 21 år og er vokset op på Vestsjælland som homoseksuel. Det har ikke altid været lige let, da der ikke har været mange steder at gå hen, hvis man falder lidt uden for flertallet. Forstået således, at der i fx København er langt flere steder for unge – og måske usikre - homoseksuelle af finde hinanden end, hvad tilfældet er på Vestsjælland.

”Det er sket meget i de sidste mange år, samfundet har rykket sig helt vildt meget, og der er nu en noget stærkere repræsentation. Derudover er det også i dag meget lettere at finde hinanden grundet de sociale medier,” fortæller Dina Kristensen.

Fundet ro med årene

Dina Kristensen har selv fundet meget mere ro med årene, men hun ved, hvor meget det betyder at have nogen, som man kan snakke med især, når man måske ikke er helt som alle andre.

”Jeg har med årene fundet meget mere ro i mig selv, men som ung, er man ofte generelt meget usikker på sig selv, og man vil gerne være en del af fællesskabet, også hvis man tilhører en minoritet,” fortæller hun.

Et religiøst hjem

I virkeligheden kunne Dina Kristensen godt tænke sig at dele sin historie i håb om, at nogle kan spejle sig i den.

”I teksterne forsøger jeg vel at sætte ord på de ting, der kan svære at sætte ord op. Jeg har selv prøvet at have svært ved at sætte ord på mine følelser, da jeg var yngre, og så har man nogle gange brug for andre til at sætte ord på. Og det handler ikke kun om seksualitet, men generelt alt, hvad man kan gå og bakse med her i livet,” fortæller hun.

Dina Kristensen kommer fra et musisk, men også et religiøst hjem, og netop at finde fodfæste mellem sin seksualitet og det at være et troende menneske, har været svært for hende.

”Jeg kommer fra et religiøst hjem, og det har ikke været let, og det er egentlig ikke så meget de ydre omstændigheder, men mere det, at jeg har en tendens til at overtænke meget. Jeg har haft svært ved at forene min seksualitet med min tro. Ligesom jeg ofte har følt, at andre også har svært at få de to ting til at hænge sammen. Når jeg har opholdt mig i religiøse kredse, har jeg gået lidt på liste tå, og når jeg har været i andre kredse, har jeg oplevet, at man har taget afstand til religion, hvis man fx er homoseksuel. Det har derfor været meget svært for mig at forene de to ting, og jeg har stået lidt med et ben i hver lejr, har jeg i hvert fald følt. Mange fejer det lidt ind under gulvtæppet, og man får ikke rigtig snakket om det, og så bliver det svært. Sådan er det jo også med alt andet, man bør snakke om, men som man ikke gør. Mit budskab er derfor, at man bør tale om tingene.”

En rød tråd i sine sangtekster

Siden Dina Kristensen var 12-13 år, har hun skrevet og komponeret sine egne tekster, og der er en rød tråd i teksterne, men hun fortæller, at den røde tråd ikke er om seksualitet, men mere om det mentale helbred.

”Seksualitet dominerer ikke mine tekster, det er nok mere det mentale helbred, der er den røde tråd, men det mentale helbred er jo netop også flettet ind i alle mulige andre ting i menneskers liv,” fortæller hun.

Udover at bruge en masse tid på sin musik, er Dina Kristensen deltidsansat i butik og hun er kirkesanger. Men på sigt er drømmen at kunne leve af at skrive musik.

“Jeg arbejder på deltid i Harald Nyborg og er kirkesanger, men på den måde kan jeg få tid til at skrive og komponere min musik, og drømmen er da engang at kunne leve af det,” slutter hun af med at fortælle.

Pride begynder hos Meny Kalundborg

Kalundborg Pride foregår den 6. juli kl. 11 hos Meny Kalundborg, hvor der bydes på kaffe og kage. Kl. 12 er der paradeafgang mod Havneparken, hvor der vil være underholdning og taler. Arrangementet slutter kl. 18. Det er L.U.V/LGBT+ Ungegruppe Vestsjælland, der er arrangørerne bag Kalundborg Pride.

Man kan høre Dina Rebekkas musik på YouTube samt på Spotify. Her er link til en af Dina Rebekkas sange på YouTube 

Del