Det er uhyggeligt

Det er uhyggeligt

Læserbrev: Det er uhyggeligt

Planerne om en Kattegat-forbindelse risikerer at ødelægge ”Birkegårdens haver”, den største turistattraktion i Kalundborg kommune. Godserne Værslevgaard, Selchausdal, Vesterbygaard og Nørager vil få marker og gårde ødelagt. Andre bliver også berørt.

I Vejdirektoratets rapport fra sommeren 2021, kan man læse at på strækningen Fjenneslev – Røsnæs er der 89 boliger og et sommerhus der vil have mindre end 100 meter til en Kattegat-forbindelse. 559 boliger og to sommerhuse, vil have mindre end 400 meter til en Kattegat-forbindelse og 1.881 boliger og 251 sommerhuse vil have mindre end 800 meter til en Kattegat-forbindelse. Repræsentanterne for godserne udtaler, at linjeføringsplanerne er kommet som en tyv om natten, de er ikke blevet orienteret om planerne.

Formandskabet i Kattegatkomiteen har været vidende om det. I november 2019 blev de orienteret om etablering af en ny bane over Ringsted til Røsnæs og om linjeføringer for såvel tog som bil over både Røsnæs og Asnæs. I marts 2020 kom Vejdirektoratet, med en rapport om indledende linjeføringsovervejelser for en Kattegat-forbindelse. Men ingen direkte orientering af de berørte borgere. Det er modstanderforeninger der har informeret borgerne om de spektakulære planer. Lige nu ved vi ikke om Socialdemokratiet og Venstre laver dunkle aftaler om en Kattegat-forbindelse uden om borgere, godser og demokrati. Det er uhyggeligt.

Niels Erik Danielsen, kommunalbestyrelsesmedlem Enhedslisten

Del