Det er simpelthen utroligt hvorfor det er så svært

Det er simpelthen utroligt hvorfor det er så svært

Læserbrev: Det er simpelthen utroligt hvorfor det er så svært

Det er simpelthen utroligt hvorfor det er så svært for Kalundborg Kommune og Kommunes ledelse at forstå hvad det er der skal til når det handler om udvikling og styrkelse af kommunen.

Det handler ikke om at rende rundt med armene oppe over hovedet og juble mens man har travlt med at fortælle alle om hvor godt det går i Kalundborg med erhvervsudviklingen.  

Og det kan godt være at nogen i Børne og familieudvalget selv syntes det går godt, men nej det gør det langt fra. Nu er det på tide at barren sparkes op i en højde hvor den aldrig har været før i Kalundborg. Vi skal op i en liga hvor ingen af kommunens skoler er i nærheden af tilsyn og hvor kvaliteten af de øvrige børne og ungdoms institutioner er i top i Danmark. 

Byudvikling, tiltrækning af unge familier, bosættelse og en fremtid i Kommunen handler ikke kun om erhvervs- og jobtilbud. 

Kulturtilbud, indkøbs muligheder, fritidstilbud og lign. er også i udgangspunktet sekundært, alt dette blomstrer op og kommer alt sammen når det essentielle er i orden, og hvad er det så?

For familien i dag handler det om BØRN. Det handler om børnepasning, folkeskole og uddannelse. 

Hvorfor er det så svært at forstå for ledelsen i Kommunen. Der kan være flere svar. Inkompetence og manglende dygtighed er en mulighed, men der lader vi dog tvivlen komme kommunens ledelse til gode indtil videre. (Der må trods alt være lidt omløb, med de høje lønninger de trækker). Så er der den mulighed at mange af de ansvarlige i ledelsen simpelthen ikke bor i kommunen og derfor ikke føler nok “ ejerskab” i og for Kalundborg kommune. 

Eller også har de bare ikke forstået hvad det er familien Danmark prioriterer i dag. 

Og her, Kære Borgmester og resten af ledelsen i Kalundborg Kommunen kommer der et gratis tip.

Det handler om vores børn. De og deres opvækst er det allervigtigste for familien idag. 

Hvis ikke skole, vuggestue, børnepasning, gymnasieuddannelser og lign. er helt på toppen så investere de unge familier ikke i området. 

1 time eller 1 1/2 i transport for at komme på job i Kalundborg betyder intet, hvis bare man så bor i en kommune hvor kvaliteten af børnetilbud er i top. 

Det er så simpelt, hvis vi vil være blandt de mest attraktive kommuner, så skal vi også have Danmarks bedste folkeskoler og børnetilbud. Jeg ser og høre det fra 100 vis af kollegaer hver dag. 

Alt det andet, alle de andre tilbud kommer helt af sig selv når byen så vokser og ikke før.

“Jamen det koster alt sammen mange penge!”

Ja penge som i stedet for at havne i Kalundborgs kasse via bl.a. skattekroner bliver kørt ud af kommunen hver dag af folk der tjener deres løn på arbejdspladser i Kalundborg, men bor i andre kommuner. Folk vil betale næsten hvad som helst for ejendom og bolig bare deres poder har det godt. Og med de priser de har på bolig i og omkring KBH. og Roskilde. kontra Kalundborg så må det jo være noget andet der gør sig gældende.

Selvom der kommer nye virksomheder og flere arbejdspladser til byen så bliver vores by, natur og miljø alt andet også belastet af disse ting. Det er ikke kun positive ting og arbejdspladser det føre med sig. Og hvad har vi reelt som borgere i Kalundborg fået ud af det, i de sidste mange år?  Ikke meget ud over lidt arbejdspladser!

Kalundborg skal være en BY med liv, tilbud til familier og børn, kultur og fritidstilbud og måske elitesport, alt sammen forankret på landets bedste skoler, uddannelser og børneinstitutioner og så et stærkt erhvervsliv med de bedste arbejdspladser, Arbejdspladser der giver penge i kassen til gavn for ALLE i Kommunen.

Så skab Danmarks bedste folkeskole, de bedste uddannelser, gymnasie tilbud og børnepasningstilbud så kommer de og det bliver det helt af sig selv DANMARKS bedste og mest attraktive BY. 

Det er nu de valgte og de højt lønnede i Kalundborg Kommune skal vise hvad de kan og TØR. 

Og kan, vil eller tør de ikke, så må vi jo finde nogle andre.

M.v.h

Jimmy Bille Stanelt

Del