"Det er mere lort end lagkage"

Trods en stor indsats er det endnu ikke lykkedes bestyrelsen og de omkring 40 frivillige at finde et nyt lokale som en udlejer vil stille til rådighed, helst gratis, men de mange frivillige tror stadigvæk på ideen.

"Det er mere lort end lagkage"
Fredag var der mødt 81 borgere op til den sidste åbningsdag på Kalundborg Station, som fik del i overskudsmaden. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Madoasen – Stop Spild Lokalt i Kalundborg havde sidste åbningsdag fredag i lokalerne på Kalundborg Station, men de mange frivillige giver ikke op og kæmper videre for at finde et egnet lokale til en meget fornuftig pris.

Efter flere måneders søgen efter et egnet lokale, stillede DSB lokaler til rådighed for Madoasen på stationen i Kalundborg i efteråret 2022, men nu otte måneder senere er det slut, da DSB har meddelt, at de selv skal bruge lokalerne. Fredag var sidste åbningsdag og her mødte 81 op for at redde den mad som ellers var endt i en skraldecontainer.

Trods en stor indsats er det endnu ikke lykkedes bestyrelsen og de omkring 40 frivillige at finde et nyt lokale som en udlejer vil stille til rådighed, helst gratis, men de mange frivillige tror stadigvæk på ideen.

”Man kan godt sige, at det er mere lort end lagkage, der er ingen som vil give os et lokale gratis, og det er selvfølgelig forståeligt nok, men det er meget frustrerende, så planer er nu, at vi går i gang med at samle nogle penge ind så vi har mulighed for at betale en beskeden husleje,” fortæller Linda Strand, formand for Stop Spild Lokalt, og fortsætter, Nu har vi brugt et år på at få det her op ad stå så kan vi ikke bare sige at det er slut, vi kæmper videre og giver ikke bare op, men det er lidt øv lige nu, vi har lagt mange timer i det.”

I den lange kø uden for Kalundborg Station er der også frustration over, at det måske er slut for Madoasen, i hvert fald for en periode.

Flere kan ikke forstå, at kommunen ikke kan træde til. ”Borgmesteren kunne da godt møde op og klippe den røde snor i Høng, hvorfor kan kommunen så ikke støtte den gode ide,” sagde en af de mange som stod i kø til fredagens sidste åbningsdag på stationen.

Også Keld Hansen, som jævnligt bruger Madoasen, er ked af, at Madoasen nu lukker, forhåbentligt kun for en kort periode.

”Det er jo en skaldale at Madoasen lukker her, alt det gode arbejde som bliver gjort, håber jeg kan fortsætte,” siger han.

Madoasen har siden åbningen i efteråret 2022 uddelt mellem 20 og 25 tons mad som ellers bare var blevet smidt ud.

Del