"Det er jo fra børn og fulde folk man skal høre sandheden"

Masser af gode ideer til hvad byens tomme butikker kan indeholde

"Det er jo fra børn og fulde folk man skal høre sandheden"
Eleverne fremlagde deres gode ideer for Vores Kalundborg som nu vil se om ideerne kan blive til virkelighed. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Idérige elever fra mellemtrinnet på Rørby Skole har kastet sig over projektet ”Den tomme by”, hvor de giver en masse gode bud på, hvad de mange tomme gågadebutikker kan indeholde – set i børnehøjde! – Torsdag blev forslagene forelagt handelsstandsforeningen Vores Kalundborg.

Kort fortalt har Rørby Skoles projekt handlet om at finde – og fotografere – de tomme butikker der er i Kordilgade, og derefter finde ud af, hvad der kan etableres i butikkerne. Ud over at lave en farverig illustration af ”deres butik”, så har eleverne skullet beskrive dét, de ønsker at sælge i butikken. Eneste krav fra deres to lærere, Stine Foersom og Daniel Turuianu, har været, at hver butik skulle have to funktioner.

Torsdag blev de mange gode forslag forelagt bestyrelsesmedlemmer og city-chefen for Vores Kalundborg.

Af de syv forslag som eleverne er kommet frem til kan nævnes: En skolebutik, hvor der er lektiehjælp og salg af skolesager. En restaurant med indbygget legeland. Et spillecenter med mulighed for at købe mad. En tøj- og smykkebutik, hvor man blive stylet til fest. En krea-café hvor man kan hygge sammen med andre kreative sjæle. En butik hvor man kan købe dele til fjernstyrede biler og med mulighed for køb af sandwiches – og slutteligt en donutscafé, hvor der vises forfilm til de kommende biograffilm med mulighed for køb af billige biografbilletter.

”Det er jo fra børn og fulde folk man skal høre sandheden, og eftersom vi kun har fået Cola og slik, tillægger jeg børnenes fuldstændige upolerede men velforberedte oplæg en meget stor værdi,” fortæller Svend-Erik Kristensen, citychef i Vores Kalundborg.

Flere af forslagene var, udover at være velunderbyggede, og konkluderende, rent faktisk tankevækkende og brugbare med tilretninger. Man kan jo overveje en form for Pop-Up butik/er, og prøve nogle af idéerne af,” afsluttede citychef Svend-Erik Kristensen, der efterfølgende vil gå i dialog med hhv. aktivitetsudvalg og bestyrelse.

Ifølge de to lærere, så har der været mange elementer af læring i projektet. Ud over innovations- og projektorientering, så har der været mange grænser, der skulle overskrides. Hvordan tager man bussen til byen? Hvordan finder man rundt? Hvad betyder skiltene i byen? Fotoetik – hvad må man, og hvad må man ikke? Udarbejdelse af spørgeskema og interviews af tilfældige handlende.

Del