Det er ikke lærere pengene er gået til

Det er ikke lærere pengene er gået til

Læserbrev: Det er ikke lærere pengene er gået til

Nordvestnyt skrev den 11/9, at der er kommet 22 pct. flere kroner til skolerne i Kalundborg over de sidste fem år. I høringssvaret til budgetforhandlinger fra Danmarks Lærerforening kan man bl.a. læse, at mellem april 2019 og april 2021 er der blevet 52 færre fuldtidsansatte lærere i folkeskolen. Så det er ikke flere lærere pengene er gået til.

VIVE har udarbejdet en rapport om elevernes socioøkonomiske baggrund – her kan man bl.a. læse ”Sammenlignet med resten af landets folkeskoler har 9. klasse-eleverne på folkeskolerne i Kalundborg Kommune en socioøkonomisk baggrund, som potentielt giver dem et dårligere udgangspunkt for at få gode afgangskarakterer.” 

Elevernes sociale forhold gør det svært, hvis ikke umuligt, at få bedre karakterer. Alt imens skal man høre fra blå blok, at lærerne bare skal gi’ den en skalle og når mikrofonerne er lukkede, er der ofte nogen fra samme sted der har en ”historie” om en lærer eller en skole der har gjort noget der er helt ude i hampen. Ingen nævnt ingen glemt.

Niels Erik Danielsen
Kommunalbestyrelsesmedlem

Del