Det er en fejl at lukke Multihuset.

Læserbrev:

Det er en fejl at lukke Multihuset!

På forsiden af Nordvestnyt 2. december 2020 aflives Multihuset på Havnen i Kalundborg under overskriften “Efter nytår er det slut for ungdommens Multihus”.

Ole Glahn (B), formand for Kultur- og Fritidsudvalget udtaler bl.a., at han tror, “at tiden er løbet fra ideen om at have et centralt samlingssted. I stedet har vi brug for flere tilbud spredt ud over hele byen, så vi kommer de unges behov bredt i møde”.

Al respekt for Ole Glahn, som er en rutineret politikker, men ved han egentlig hvad de unge gerne vil have?

Vi ved det nok heller ikke - men vi er da ret sikre på, at de ikke ønsker sig ingenting!

Vi ved til gengæld, fra folk der arbejder med unge mennesker i Kalundborg, at der er mangel på ungdomsrettet kultur og steder som anviser retning for unge der har brug for det.

Vi ved også, at unge spejler sig i andre unge, og kommer hvor andre unge kommer, så vil vi være et attraktivt sted for f.eks. unge studerende, så skal vi understøtte centralt beliggende steder til de unge.

Multihuset har været en kæmpe succes, med masser af store og små arrangementer for de unge i mere end 10 år. I mange år med en fantastisk ildsjæl og drivkraft til at understøtte de unge. Siden vedkommende stoppede, er der sket organisatoriske ændringer - og det ser ud til at være manglende prioritering af fortsat understøttelse af de unge, de nu har medført at man konkludererer, at der ikke længere er et behov og ønske fra de unge til sådan et sted?

Men har man egentlig spurgt de unge om det? Har man oplyst om, at kommunens lejemål ophører og efterspurgt forslag til hvad man så gør?

Vi ved det ikke - og det lader ikke til at være tilfældet - og det ligner lidt en omgang gætværk omkring hvad de unge egentlig vil.

I vores forslag til budgetforhandlingerne, havde vi faktisk et forslag til etablering af et “uformelt” samlingssted for unge, således at de, der ikke er interesserede i de organiserede foreninger samt i Ungdomsskolens tilbud også har sted. Det nåede dog aldrig at komme på bordet i de relativt kortfattede forhandlinger.

Men vi håber, at Kultur og Fritidsudvalget får den her sag på bordet i januar som nævnt i artiklen - dog ikke for at lukke Multihuset, men for at genrejse Multihuset som den ungdomsinstitution som vi mener Kalundborg har behov for.

Vi håber udvalget vil sætte en sådan proces i gang!

Kristine Vesterskov Olsen (A) og Thomas Malthesen Hiorth (SF), kommunalbestyrelsesmedlemmer og medlemmer af Børne- og Familieudvalget

Del