Det blev en fuser

I slutningen af november havde politiet fået et tip om, at en mand i den sydlige del af Kalundborg Kommune formentlig havde ulovligt fyrværkeri.

Det blev en fuser Retten i Holbæk gav politiet tilladelse til at foretage ransagningen, som blev gennemført tidligere i denne uge.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I slutningen af november havde politiet fået et tip om, at en mand i den sydlige del af Kalundborg Kommune formentlig havde ulovligt fyrværkeri. Manden havde på Facebook tilkendegivet, at han havde kanonslag og batterier til salg, så borgere kunne henvende sig, hvis man var interesseret i at købe fyrværkeri.

Politiet fik ud fra opslaget på Facebook identificeret vedkommende som en 39-årig mand, inden politiet forelagde oplysningerne for Retten i Holbæk med anmodning om en tilladelse til at ransage mandens bopæl for at finde eventuelt ulovligt fyrværkeri.

Retten i Holbæk gav politiet tilladelse til at foretage ransagningen, som blev gennemført tidligere i denne uge. Og det blev en regulær fuser, for politiet fandt intet fyrværkeri eller andet ulovligt hos den 39-årige, som derfor ikke hører nærmere fra politiet i anledning af ransagningen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i deres rapport.

Den 39-årige udtalte spontant til politiet, at oplysningerne på Facebook var ment som en joke i frustration over ellers ligegyldige opslag om forsvundne husdyr eller f.eks. klager over fyrværkeri. Politiet pointerede over for ham, at det var og er en meget dårlig ide på et socialt medie, at skrive oplysninger, der giver læseren opfattelsen af, at nogen er i besiddelse af ulovlige effekter.

Politiet kan også følge med på sociale medier i et forsøg på finde frem til personer eller steder, hvor der foregår noget, som ikke er helt efter lovgivningen, ligesom politiet naturligvis også vurderer og eventuelt reagerer på de tip, som vi modtager.

Hvad fyrværkeri angår, kan politiet allerede nu oplyse, at lovligt og godkendt fyrværkeri må sælges i perioden fra 15. – 31. december, og at brugen af fyrværkeriet kun må ske i perioden 27. december – 1. januar.

Del