Der venter en hilsen fra politiet efter stor redningsaktion

Der venter en hilsen fra politiet efter stor redningsaktion De to mænd som var kæntret med deres jolle under havjagt, blev reddet af en redningshelikopter. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De to mænd som lørdag formiddag kæntrede med deres jolle, og blev reddet af en redningshelikopter, i Jammerland Bugt, kan se frem til en hilsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Lørdag formiddag kl. 09.32 modtog alarmcentralen et opkald fra en nødstedt mand i Jammerland Bugt sydvest for Kalundborg. Han oplyste via sin mobiltelefon, at han og en anden mand var kæntret i en mindre båd. Efterfølgende var den anden mand forsvundet og ude af syne. En redningsaktion blev iværksat med indsættelse af en redningshelikopter, der var fremme i området kl. 10.01.

Personalet i helikopteren fik hurtigt lokaliseret og reddet de to mænd på 34 år fra Kalundborg kommune. Begge var i live og lettere nedkølet efter opholdet i vandet indtil redningen, og de blev begge bragt til nærliggende sygehuse til fornøden behandling. De havde været på jagt i en mindre jolle og blev ramt af en bølge, så jollen kæntrede ca. 500 meter fra kysten.

Redningsmyndighederne fik også reddet mændenes jolle i land, og politiet kunne i forbindelse med redningsaktionen konstatere, at de to mænd ikke havde anvendt redningsvest, ligesom der heller ikke fandtes nogen redningsvest i eller ved den nu bjærgede jolle. De to mænd kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af bekendtgørelse om redningsveste i mindre fartøjer, hvorefter alle fartøjer, der ikke er fortøjet i havn, skal medføre redningsveste eller svømmeveste til alle personer om bord.

”Det er bådførens ansvar at der er redningsveste i den rigtige størrelse og antal til stede i båden, derfor kan bådføren forvente at modtage en bøde på 1500 kr. for hver redningsvest der manglede,” oplyser Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Så ud over at begge geværer er gået til bunds i Jammerland Bugt, så lander der også et bødeforlæg på 3000 kr. i bådførens e-boks.

Til redningsaktionen ber blev sendt en redningshelikopter fra Roskilde og en båd fra Vestsjællands Brandvæsen til Jammerland Bugt, ligesom der blev rekvireret to ambulancer og flere betjente blev tilkaldt til Asnæs hvor kæntringen var sket ca. ud for Mineslund i Jammerland Bugt.

Redningshelikopteren landede på en mark ved siden af Asnæs Skovvej, ud for nr. 51, hvor de to mænd blev flyttet over i ambulancerne.

Video: To mænd reddet af helikopter efter båd kæntrede

Del