"Der skal tages hul på problemet"

I forbindelse med orienteringen forsøgte flere medlemmer af kommunalbestyrelsen, at rette fokus på de lokale folkeskolers fremtid.

"Der skal tages hul på problemet" Formanden for Børn- og Familieudvalget, Henriette Ergemann (NB) opfordrede kommunalbestyrelse til at tage ansvar, og i højere grad prioritere folkeskolen. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Onsdag aften blev der afholdt kommunalbestyrelsesmøde, hvor et af punkterne var en orienteringssag om Kirke Helsinge Skole, der netop, som den tredje skole i Kalundborg Kommune, er kommet under tilsyn. I forbindelse med orienteringen forsøgte flere medlemmer af kommunalbestyrelsen, herunder formand for Børn- og Familieudvalget, Henriette Ergemann (NB) at rette fokus på de lokale folkeskolers fremtid.

Orienteringssagen drejede sig om Kirke Helsinge Skole, der er sat under tilsyn af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, på grund af dårlig trivsel blandt eleverne. Formanden for Børn- og Familieudvalget, Henriette Ergemann (NB) opfordrede kommunalbestyrelse til at tage ansvar, og i højere grad prioritere folkeskolen. Men det fik borgmester Martin Damm (V) til at tage ordet, hvor han opfordrede til, at holde sig til dagsordenen.

”Inden jeg giver ordet videre, vil jeg minde om, at det vi nu diskuterer er en orientering om et brev angående Kirke Helsinge Skole og ikke om alt det, vi gerne vil gøre for folkeskolen,” sagde borgmesteren onsdag aften, og han tilføjede torsdag eftermiddag: ”Det er jo det utaknemmelige ved at være mødeleder. Men jeg skal sørge for, at det er det punkt, der er på dagsordenen, som vi behandler.”

Henriette Ergemann ved, at det var en orienteringssag, men mener, at punktet var yderst aktuelt i forhold til emnet, hun ville tage op, og derfor forstår hun ikke, at man ikke kan få taget hul på problemet.

Det var lidt frækt, men punktet var jo aktuelt i forhold til emnet, og det er vigtigt, at vi får taget hul på problemet, vi skal i gang. Derfor er det også vigtigt, at finde ud af, hvordan vi får lov at diskutere tingene i kommunalbestyrelsen. Vi kan ikke bare blive ved med, at skubbe det. Kan jeg ikke, i et åbent forum, oplyse resten af kommunalbestyrelsens medlemmer om de problemer, vi står i, hvordan skal der så tages et politisk ansvar, hvis man ikke ved, hvad der foregår,” siger hun, og fortsætter: ”Vi har, via den rådgivning, vi får, svært ved at vide, hvordan vi kommer videre. Vi er nødt til at vide, hvordan vi får ting op til debat. Vi kan jo ikke lave ændringer eller forbedringer uden et flertal i kommunalbestyrelsen, og så længe vi ikke kan beslutte noget i Børn- og Familieudvalget, er vi jo nødt til at inddrage kommunalbestyrelsen i processen,” siger Henriette Ergemann (NB)

Temadag om folkeskolen

Henriette Ergemann glæder sig i øvrigt meget over, at der skal afholdes temadag om folkeskolen lige efter sommerferien.

”Jeg er så glad for, at vi holder temadag om folkeskolen den 10. august. Jeg håber, at alle bakker op, og får diskuteret nogle af de ting, der er vigtige. Vi skal have nogle løsninger på bordet, forhåbentlig. Jeg tror, at vi skal kigge på skolestrukturen og selvfølgelig kæmpe for flere penge, men får vi ikke flere penge, kan vi ikke gøre det bedre inden for den ramme, vi har nu, og så er vi nødt til at snakke skolestruktur. Vi har nogle små skoler, der med det elevtal de har, er svære at drive økonomisk. Det er vi nødt til at se på,” siger hun.

Del