Der er altid nogle tosser som ikke overholder reglerne

En ny kampagne fra Rådet for Sikker Trafik 'Pas på skolepatruljen', skal få os alle til at vise hensyn til skolepatruljen. 

Der er altid nogle tosser som ikke overholder reglerne Juliane Harder sørger for at børn og voksne kommer sikkert over Holbækvej. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Onsdag morgen var lokalbetjente fra politiet i Kalundborg med på skolepatrulje ved Rynkevangskolen.

Danske trafikanter har respekt for skolepatruljerne og viser hensyn. I hvert fald i teorien, forpå landsplan halter det ude på skolevejene, og det giver for mange af eleverne i skolepatruljen ubehagelige oplevelser.

Cyklister kan finde på at snige sig igennem, selvom skolepatruljen har lukket fodgængerfeltet og børn er i gang med at krydse vejen. Irritable bilister kan finde på at dytte og morgentravle fodgængere kritiserer højlydt skolepatruljens arbejde.

Onsdag morgen var Juliane Harder og Hanne Maung fra Rynkevangskolens 6.B på plads som skolepatrulje ved fodgængerfeltet på Holbækvej.

Med stor sikkerhed træder de ud i fodgængerfeltet og stopper trafikken når eleverne på vej til skole skal over Holbækvej, og politiet oplyser, at de egentligt ikke ser de store problemer i Kalundborg med chikane af skolepatruljen, men der findes selvfølgelig bilister som en gang imellem ikke overholder reglerne.

”Det er jo rigtigt fint at vi har skolepatruljerne så vi kan få vores børn sikkert i skole, og her går det rigtigt fint, det er meget sjældent at vi er nødt til at udskrive bøder til folk der ikke overholder færdselsloven, men der er jo altid tosser som ikke respekterer reglerne,” fortæller lokalbetjent Peter Holm, fra politiet i Kalundborg, som mener, at hvis man ikke havde skolepatruljerne så ville der ske flere uheld på skolevejene.

I Kalundborg er der skolepatruljer ved Rynkevangskolen, både på Holbækvej og på Slagelsevej, ved Årby Skole, Nyrupskolen og ved Tømmerup Friskole.

Del