Der blev rørt rundt i livets gryde

En hudløs ærlig fortælling om livskriser, fortalt med humor uden alvoren gik tabt.

Der blev rørt rundt i livets gryde
Onsdag aften gæstede den kendte tv-kok Claus Holm Café Dyrehøj med sit foredrag Livets opskrift. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den kendte tv-kok Claus Holm var onsdag aften på besøg på Café Dyrehøj på Røsnæs med sit hudløst ærlige foredrag om sit liv, der ikke altid har været lige nemt.

De fleste kender Claus Holm som den elskelige og passionerede tv-kok fra Go’ Morgen Danmark. I sin mere end 30 år lange karriere har han delt ud af sin madglæde og vist os, hvad mad kan gøre ved mennesker. I onsdagens foredrag i Kalundborg fortalte han hudløst ærligt sin egen historie om livet, og det har ikke altid været lige nemt.

”Man kan hvad man vil, livet er en gave ikke en opgave,” sagde den populære kok til de 80 gæster som havde sikret sig en billet.

Inden foredraget med Claus Holm fik de mange gæster på Café Dyrehøj serveret Family Style mad bestående af Fladbrød med marineret kylling, tzatziki og grønt.

Der har ikke altid været 'medvind på cykelstien' for Claus Holm. En barndom hvor han, sammen med sine søskende, skulle se på, at deres mor fik tæsk gang på gang af en voldelig kæreste og hvor han fik at vide, at han aldrig blev til noget.

Oplevelser som har fulgt den kendte tv-kok det meste af livet.

”Jeg blev til noget, jeg er noget og vi er alle sammen noget, og det skal i huske,” sagde Claus Holm bl.a. til de mange gæster.

Flere gange i foredraget nævnte han sin hustru Anne, som han har været gift med siden 1989, og som betyder alt for ham.

”Jeg er ikke noget uden hende, jeg værdsætter hver eneste dag, men sådan har det ikke altid været,” sagde Claus Holm.

Blodet stod ud af begge næsebor

Onsdag aften fik gæsterne på Café Dyrehøj hele historien om den dag, hvor blodet stod ud af begge næsebor og han var tæt på at dø.

Claus Holm var tæt på at miste livet på grund af overvægt og usund livsstil med for meget fart på. Vægten var nået op på 130 kg. Sådan skulle det ikke være. Det blev starten på et vægttab på små 30 kg og en sundere livsstil med mere overskud til ham selv og sine nærmeste.

Claus Holm fortalte også om sin deltagelse i tv-programmet Fem Fede Kokke og om sine lange motionscykelture som giver ro indeni

”Husk man kan hvad man vil, og det er det som I skal tage med hjem,” sagde Claus Holm.

En hudløs ærlig fortælling om livskriser, fortalt med humor uden alvoren gik tabt.

Del