Dengang det hele begyndte

Forretningen på Stejlhøj er kendt for den gode service og købmandskab, og hos de to ejere handler det om at både kunde og sælger er glade efter en handel.

Dengang det hele begyndte
Steen Jensen (tv) og Jesper Abkjær Petersen har i dag 9 Punkt 1 forretninger, 4 Expert forretninger og 1 Lysmester forretning. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Steen Jensen og Jesper Abkjær Petersen har i dag 9 Punkt 1 forretninger, 4 Expert forretninger og 1 Lysmester forretning, og selv om de for en del år – og butikker - siden udtalte, at de ikke skulle have flere butikken, så hviler de to herrer endnu ikke på laurbærrene.

Mange har på den ene eller anden måde stiftet bekendtskab med Steen Jensen og Jesper Abkjær Petersen, der bl.a. ejer Punkt 1 i Kalundborg. Forretningen på Stejlhøj er kendt for den gode service og købmandskab, og hos de to ejere handler det om at både kunde og sælger er glade, når en handel er kommet i hus og kunden forlader forretningen.

8 dage blev til 30 år

Steen Jensen begyndte som sælger i Hvidevarehuset som 20-årig, der dengang lå i Kordilgade i Kalundborg tilbage i 1986, og var ejet af Mogens Willumsen. Steen Jensen var udlært salgsassistent hos Kvickly i Kalundborg, og kom derefter til Hvidevarehuset som sælger. Efter et år rejste han derfra for at blive sælger i Svebølle Brugs. Efter små fem år  sagde han dog op, fordi han ville noget andet, men først skulle han lige afløse i 8 dage i Hvidevarehuset, som i 1988 var blevet overtaget af Arly og Pia Jensen, og nu hed A.P Hvidevarer. De 8 dage blev dog til 30 år.

”Jeg snakkede med Arly, og skulle bare lige afløse i 8 dage, da han og Pia (red. Arly Jensens hustru) skulle på ferie. De 8 dage blev dog til 30 år. Jeg blev nemlig ansat som 1. mand, da de kom tilbage, og så tog det ene år jo som bekendt det andet,” fortæller Steen.

A.P Hvidevarer lå fortsat i Kordilgade, men nu på den anden side af gaden. Forretningen kom med i Serviceringen i 2000, og i 2003 skiftede navnet til Punkt 1. Jesper Abkjær Petersen kom til samme år, og havde været i forretningen nogle måneder, da den blev til Punkt 1.

”Jeg kom fra Stark, hvor jeg først havde været arbejdsdreng og senere stod i lære. Jeg blev sælger hos Arly og Steen var 1. mand. Vi havde det godt dengang, og har haft det lige siden. Årene er gået, og jeg har nu snart 20-års jubilæum,” fortæller Jesper.

I 2008 går Steen Jensen og Jesper Abkjær Petersen sammen med Arly Jensen: ”Vi havde tre år til at betale ham ud. Han arbejdede stadig i forretningen på det tidspunkt. Vi flyttede i øvrigt Punkt 1 på Stejlhøj i maj 2009, og i 2011 overtager Steen og jeg helt,” siger Jesper.

Tilfældighedernes spil

Det var tilfældighedernes spil for både Steen Jensen og Jesper Abkjær Petersen, at de endte med at sælge hårde hvidevarer.

”Der var ret tilfældigt. Jeg solgte jo egentlig køkkener i Stark, som vi dengang havde der, og så tænkte jeg, at jeg skulle prøve noget andet, og om jeg sælger det ene eller det andet, det er jo egentlig lige meget.”

I 2013 køber Steen Jensen og Jesper Abkjær Petersen Punkt 1 i Gørlev, og ejer nu to butikker.

”Der går lidt tid, og så køber vi forretningen i Gørlev i 2013. Den havde kørt i mange år med Niels Eiland som ejer. Vi tog en af medarbejderne i sin tid, og han sagde så, at vi lige så godt kunne overtage forretningen. Det gjorde vi så,” fortæller Steen.

I 2014 overtager makkerparret Punkt 1 i Slagelse og Skælskør, men de to fortsætter, som hele tiden, med at være i Punkt 1 i Kalundborg. Punkt 1 i Gørlev bliver i øvrigt også til en Lysmester i 2019, og Steen Jensen og Jesper Abkjær Petersen åbner ligeledes Expert i Asnæs samme år.

”Vi har heldigvis været heldige med mange gode folk i alle vores forretninger i de andre byer, så vi kan fortsætte i Kalundborg. Gode ansatte, butikschefer og et fantastisk kontorhold er vigtigt, når man ikke selv er i forretningen til daglig. Det kræver tillid, men vi har ikke haft de store problemer. I 2018 overtager vi Asnæs og Ringsted, og de kører på samme måde. Vi lukker dog Skælskør på samme tidspunkt. Butikschefen gik på pension, og butikken døde ligesom, så det passede med at lukke den," fortæller de begge.

Power konceptet var ikke os

”Vi omdannede Ringsted til en Power i april 2021, men vi solgte den, da vi overtog Punkt 1 i Hørsholm, Valby og på Amagerbrogade, eller vi lavede en byttehandel. Power var ikke os. Vi er Punkt 1 folk. For os er service meget vigtig. Vi vil gerne kunne træde ud af kasserne og gøre det ekstra, og det var svært at forlige med den måde, som Power kørte forretningerne på. Det er vigtigt for os, at vi selv får lov at bestemme,” fortæller Steen.

I 2022 overtager Steen og Jesper Familien Thomsens Punkt 1 og Expert forretninger i Nykøbing Sjælland og Jyderup samt Expert i Kalundborg. Det betyder, at Punkt 1 på Stejlhøj i Kalundborg pr. 1 november 2022 nu også er Expert forretning.

”Det har været en lang rejse, men vi har taget det stille og roligt, og nu er næste generation jo også kørt i stilling med Mike og Nadja, Steens søn og datter, der er i henholdsvis Punkt 1 i Kalundborg og hos Lysmesteren,” fortæller Jesper, og bliver suppleret af Steen: ”Vores tilgang er, at det skal være en god oplevelse for både os og kunden. Vi vil gerne den gode service, og at vores kunder føler, at de har gjort en god handel, lige som vi selvfølgelig også gerne vil tjene lidt penge. Service er altafgørende, når vi konkurrerer mod nettet. Derfor er gode folk også altafgørende.”

Elsker deres arbejde

De elsker begge at gå i forretningen sammen med kunderne, og de er enige om, at man er privilegeret, når ens arbejde også er ens hobby.  

”Vi har det godt. Det er selvfølgelig seriøst, men der er også plads til sjov og ballade. Det handler om udvikling, og ikke afvikling. Vi er kun kommet langt, fordi vi ikke kan lade være med at arbejde videre på idéer hele tiden. Derudover har vi også bygget det hele op fra bunden, og så får man nok en anden respekt omkring tingene. Frem for hvis man har arvet det hele, og måske ikke har den store interesse. Vi arbejder ikke, fordi vi bør, men fordi vi har lyst,” fortæller de to samstemmende.

I dag har Steen og Jesper 60 medarbejdere i de 9 Punkt 1 forretninger, 4 Expert forretninger og 1 Lysmester forretning, og de har faktisk en ny butik på tegnebrættet. Mere kan de dog ikke sige om det projekt på nuværende tidspunkt. Derudover er der i 2034 100-års jubilæum, da Tasso, som forretningen hed til at begynde med, blev stiftet i 1934. Jesper Abkjær Petersen har i øvrigt 20-års jubilæum den 1. april 2023. Han holder dog ikke noget i den forbindelse.

Del